Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar adliye binası önünde Ayşe Tuba Arslan hakkında basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Pınar Çelik Arpacı, Arslan'ın eski eşi Yalçın Özalpay tarafından sürekli tehdit edildiğini ve bu nedenle 23 kez Eskişehir Adliyesi'ne şikayette bulunduğuna dikkat çekti.
UMUDU VARDI
Arslan'ın çantasından çıkan dilekçede, 'Bu adam beni öldürecek. Bu adam beni tehdit ediyor. Yüzüme kezzap atacak. Ben adalet istiyorum, ölünce mi koruyacaksınız beni?' yazısının yazdığını hatırlatan Arpacı, 'Kimi şikayetlerin ardından açılan davalarda 3000 TL para cezasına çarptırılan Yalçın Özalpay'ın eylemleri yanına kar kaldı. Ama Ayşe Tuba, hep bir umutla karakol, savcılık mahkeme girdabında hayatı adına döndü durdu. Bugün Türkiye, çantasından mahkemelere yazılmış 'Ölmek istemiyorum' dilekçeleri çıkan ölü kadınlar ülkesine dönüştü' diye konuştu.
UYGULANSIN
İstanbul Sözleşmesi'nin bir an önce uygulanması gerektiğini söyleyen ve kadınların taleplerini sıralayan Arpacı, 'Adalet Bakanlığı, kadına yönelik şiddet suçlarında uzlaşma uygulamasından derhal vazgeçsin. 6284 Sayılı Kadına Yönelik Şiddet Yasası'ndaki uygulama sorunları çözülsün, kolluk ve yargı alanı başta olmak üzere ilgili kurum ve görevlilere yasanın önemi, sorumluluğu anlatılsın. Kadın cinayetlerinde katillerin iyi hal ve tahrik indirimi ile cezasızlık politikası son bulsun, erkek şiddetine ağırlaştırıcı hükümler uygulansın' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim