TMMOB Makina Mühendisleri Odası Şubesi 64. Kuruluş yılı plaket töreni Anemon Otel'de yapıldı. Törene CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Sekreter Üyesi Elif Öztürk, MMO Şubesi Başkanı Atila Tomsuk, rektör yardımcıları, oda ve sendika başkanları ile STK temsilcileri katıldı.

SİSTEMİ BOZDULAR
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Akademi Başkanlığı yaptığı dönemde Makina Mühendislerinin yardımını aldığını fakat belediye başkanı olduktan sonra çok daha önemli görevlerinin olduğunu fark ettiğini söyledi. Makina mühendislerinin devlet makinasıyla da uğraşmalarını istediğini dile getiren Büyükerşen, 'Bir sistemdir makina. Siyasetçilerin hataları yüzünden o hale geldi ki, zincirle hareketi başka dişlilere aktaran sistemi bozdular, zincir yerine don lastiği bağladılar. Vidaları söktüler onun yerine çivi soktular. Bazı parçaları ağaç yontup onunla tamamlamaya çalıştılar. Langur lungur çalışıyoruz. Onun için de devlet makinası için de makina mühendislerinin hayatlarının sonuna kadar bu ülkede çalışacakları çok iş var' ifadelerini kullandı.

TEK ÇÖZÜM ÜRETMEK
MMO Şube Başkanı Atila Tomsuk, ülke sorunları için çözüm önerileri üretmeye devam edeceklerini belirterek, 'Ülkemizin şu sıralar geçirdiği ekonomik krizin tek çözümünün üretmek olduğunu biliyoruz. İktidarların günü kurtarmak yerine gerçekçi çözümlerle bu sorunların aşılabileceğini rant ekonomisi değil üretim ekonomisini tercih eden modelin bu işin çözümünün merkezinde olması gerektiği biliyoruz. Genç cumhuriyet döneminde yapılan fabrikaları satarak, arsaların ranta kurban gitmesi ve fabrikaların kapanması ile sonuçlanan durumlar geçici çözümler olmuştur. Ülkenin geleceği karartılmıştır. Şeker fabrikalarının satışa çıkarılması çözüm değildir. Bu fabrikalar satıldıktan sonra çoğu kapanarak arsaları ranta açılmış ve ülkenin sanayisi ve tarımı ciddi zararlar görmüştür. Ülkemizin bu krizleri aşmasının tek modeli dışa bağımlı ekonomiden kurtulmak ve sanayisinde üretimi artırmaktan geçiyor. TMMOB'un dediği gibi tam bağımsız Türkiye modeli bu işin çözümüdür' diye konuştu.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
'Biz çok büyük bir aileyiz' diyen MMO Sekreter Üyesi Elif Öztürk, '110 bine varan üyemiz, 18 şubemiz, 97 ilçe temsilciliğimiz ile 100 aşkın mesleki eğitim merkezlerimiz, bin 500 işyeri temsilciliğimiz, 8 tane uygulama eğitim merkezimiz ve 750 çalışma ailemiz ile kocaman bir aileyiz' ifadesinde bulundu.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Meslekte 60, 50, 40 ve 25'inci yılını dolduran oda üyelerine plaketleri takdim edildi. Törende ayrıca yıl içerisinde hayatını kaybeden oda üyeleri de unutulmadı. HM
Editör: TE Bilisim