Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Karantina Merkezi'ne gerek vatandaşlar gerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Ekipleri tarafından getirilen ve nesilleri tükenme tehlikesinde olan hayvanlar, uzman veterinerler ve biyologlar tarafından tedavileri tamamlanarak doğal yaşamlarına dönmeleri sağlanıyor. Tedavi sonrası çeşitli nedenlerle doğal yaşama uyum sağlayamayacak olan hayvanlar ise Büyükşehir Belediyesi'nin tesislerinde yaşamlarına devam ediyor.

KIZIL GEYİK SAYISI AZALIYOR
Hayvanat Bahçesi yetkilileri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Ekipleri ve vatandaşlar tarafından doğada yaralı olarak bulunan birçok kızıl geyik yavrusunun karantina merkezine getirildiğini belirterek bu türün aşırı avlanma nedeniyle yaşam alanlarının daraldığına ve sayılarının her geçen gün azaldığına dikkat çektiler.

NESLİ TÜKENME TEHLİKESİNDE
Yetkililer, nesli tükenme tehlikesi altında olan kara akbaba türünün İspanya'dan sonra dünyada en fazla popülasyonunun Türkiye'de olduğunu ve bilinen tüm kolonilerin Eskişehir ve Kızılcahamam çevresinde bulunduğuna dikkat çekerek, 3 ay önce vatandaşlar tarafından Karantina Merkezi'ne yaralı halde getirilen kara akbabanın tedavisinin devam ettiğini ve rehabilitasyon çalışmaları sonrası uçma yeteneğini tekrar kazanabilirse doğal yaşama bırakılacağını belirttiler. (HM)

Editör: TE Bilisim