Taksitli satış yasağından en çok etkilenenin küçük esnaf olduğunu belirten Ayvaz, 'Düşünülen düzenleme uygulamaya geçerse kaybettiğimiz kazancı yakalama fırsatımız olacak. Düzenlemede tüketici gelirine göre olacak deniliyor ama tüketici artık bilinçli. 2 yıl öncesine kadar dengesiz harcama yapıyordu. Şuan halkımızın canı yandı, akıllandı' dedi.

Bu yasağın küçük esnafı mahvettiğini kaydeden esnaf Bülent Coşkun ise 'Birçok telefonu bulamıyoruz, bulsak da satamıyoruz. Kaç kişi taksitlendirme olmadığından kapıdan dönüyor. Tamam, telefonu büyük yerler satsın, ama en azından biz de kılıfını satalım. Telefon satılmayınca kılıfta satılmıyor. Yeni gelecek olan düzenleme de bizi memnun eder, satışımızı arttırır. Şuan da rafa yeni telefon ve yüksek modelleri koyamıyorum. Akıllı telefonlarda satış durdu. Eskiden ikinci elimiz çok oluyordu şimdi o bile gelmiyor' şeklinde konuştu.

İş hayatının olumsuz etkilediğini ifade eden esnaf Soner Aysen de satışlarının yarı yarıya düştüğünü ve yapılacak düzenlemenin kendilerini mutlu edeceğini vurguladı. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim