MOBBİNG Mİ YAPILDI?
Usluer, Bakan Avcı tarafından yanıtlanması için TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, 'Proje okulları uygulamasının amacı ve bilimsel dayanağı nedir? Görevden alınma ve/veya yerine atanma kriterlerinde belli sendikalara yakın olma ya da üye olma kriteri mevcut mudur? Görevden alınan öğretmenler için herhangi bir başarısızlık kriteri mevcut değil ise uygulama mobbinge girmekte midir?

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir Anadolu Lisesi'ndeki ve Eti Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki birçok öğretmenin görevden alınmasının ve yerlerine yeni öğretmenlerin atanmasının nedenleri, görevden alma ve atamaların hangi kriterlere göre yapıldığı, mağduriyetlerin nasıl giderileceği hususları hakkında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir yazılı soru önergesi verdi.

Usluer, önergesinde 3 Eylül 2015 Cuma günü Eskişehir ilimizde proje okulu olarak belirlenen Eskişehir Anadolu Lisesi (EAL) ve Eti Sosyal Bilimler (ETİ SBL) liseleriyle ilgili bakanlık kararnamelerinin açıklandığını belirterek, 'EAL'de 23, ETİ SBL'de 15 öğretmen il emrine alındı. Kendilerine hiçbir gerekçe gösterilmeden, neden alındıkları açıklanmadan kararnameleri tebliğ edildi. Öte yandan söz konusu okullara Milli Eğitim Bakanı emriyle yeni öğretmenler atandı. Ancak bu atamalar yapılırken hangi somut kriterlerin, hangi bilimsel veri, hangi ayırt edici özelliklerin etkili olduğu bilinmemektedir' dedi.

ÖĞRETMENLER MAĞDUR OLDU

Usluer, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya şu soruları yöneltti: 'Proje okulları uygulamasının amacı ve bilimsel dayanağı nedir? Proje kapsamına alınan okullar hangi somut kriterlere göre belirlenmektedir? Proje okulu olarak belirlenen okullarda görevden alınan öğretmenler hangi somut kriterlere göre belirlenmektedir? Proje okullarına atanan öğretmenler hangi somut kriterlere göre belirlenmektedir? Görevden alınma ve/veya yerine atanma kriterlerinde belli sendikalara yakın olma ya da üye olma kriteri mevcut mudur? Görevden alınan ve/veya yerine atanma kriterlerinde belli siyasi partilere veya gruplara yakın olma kriteri mevcut mudur? Görevden alınan ve/veya yerine atanan öğretmenler hangi yetkililer tarafından belirlenmiştir? Görevden alınan birçok öğretmen mağdur olmuştur. Bakanlığınız mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışma yapmakta mıdır? Görevden alınan öğretmenler için herhangi bir başarısızlık kriteri mevcut değil ise uygulama mobbing girmekte midir? Birçok öğretmenin yer değiştirmesi eğitim sisteminde aksaklıklara sebebiyet verip eğitim kalitesinin düşmesine neden olacaktır. Bu konuda Bakanlığınızın bir çözüm önerisi var mıdır?'(HM)

Editör: TE Bilisim