TARIM FUARI

Yeni lezzet ördek çorbası

Okunma: 246
Videoyu Aç Yeni lezzet ördek çorbası
A
a

53 yıllık çorbacı Münür Subaşı, hazırladığı ördek suyu çorbasının tadına bakanları bağımlısı yaptığını, yoğun talep yüzünden günde birkaç defa pişirmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Çorbacı Münür Subaşı ördekleri kendi üretim yaptıkları işletmeden temin ediyor. Subaşı, farklı bir lezzet olan ördek suyu çorbasını deneyenlerin tekrar tekrar geldiklerini ve para üstünü dahi almadıklarını ifade etti. Subaşı, farklı bir lezzet olan ördek suyu çorbasını deneyenlerin tekrar tekrar geldiklerini ve para üstünü dahi almadıklarını ifade etti. Subaşı, “Ördek eti kesildikten sonra buzlukta bir müddet bekletiliyor. Buz tuttuktan sonra eti çözdürüyoruz. Ardından sirkeli suda bekletiyoruz. Yıkayıp tekrar pişirmeye alıyoruz. Ördek bataklık hayvanı olduğu için batak kokusu oluyor. Onun kokusunu almak için de kakule kullanıyoruz. Çorbanın içerisine kapya biber, sivri biber, limon, tuz, yağ ve un atıyoruz. Çok beğeniliyor” dedi. İHA
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Eskişehir ve Eskişehirspor haberleri için gerçek kaynağınız Son Haber Gazetesi