Eskişehir halkının ihtiyaç duyduğu öncelikleri gidermenin önemli olduğunu belirten Kılıç, yeni çıkan yasa ile ilgili olarak 'Çıkan yasanın alt yapısı olmadığı için yeni seçilecek yerel yöneticiler bir hayli zorlanacak. 30-40 kilometre hatta 100 kilometre mesafedeki bir köyde bir cenaze olduğu zaman ruhsatı büyükşehirden alacak. Bunun çözümünün çabuk bulunması lazım. Seçim biter bitmez çözüm üretilmesi şart' ifadelerine yer verdi.

E-devlet modelinin çıktığını hatırlatan Kılıç, ' Mesela büyükşehir belediyesi işçilerinin sendikalı olduğu için işten atılmaması lazım. Onların iş güvencesini koruyabilmemiz lazım. Veya bir uyuşmazlığa girildiğinde, bir greve çıkıldığında greve çıkan işlerin cezalandırılmaya kalkmamalı. Kanunu hakları kullandılar diye işten atılmamalı. Belediye başkanlarının buna saygı göstermelerine dikkat etmemiz lazım' diye konuştu.

Eskişehir'in genç nüfusunun yoğun olduğunu ve göç alan bir şehir olduğunun altını çizen Kılıç, 'Eskişehir genç nüfusa sahip bir şehir hem de göç alan bir şehir. İstihdam şart. İstihdam çok önemli, istihdam yaratıcı, yatırım yapılacak alt yapıların belediyeler tarafından hazırlanması lazım. Bu yerel belediyelerin sorunu değil denilemez. Bunu teşvik edici çalışmalar olması gerekir' dedi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim