Gündem maddeleri arasında yer alan daha önce büyükşehir belediyesinden 1/5000'lik bölümünün geçtiği Emek ve 71 Evler Mahallesine yapılacak olan site alanının 1/1000'lik planı görüşüldü. Yapılacak olan site alanında ilkokul, ortaokul, kreş, hastane, cami, pazar alanı, belediye hizmet alanı, resmi kurum, sosyal tesis, konut, yeşil alan, yol ve otopark gibi ihtiyaçları yer alacak. Bu proje ile kaçak yapılaşmanın önüne geçileceği belirtildi.

İleri teknoloji Üniversitesi'nin yeri hazır

Kurulması düşünülen İleri Teknoloji Üniversitesi'nin bir altlık olsun diye yaklaşık 1,5 milyon metre karelik yeri planladıklarını belirten Sakallı, 'Bu sitenin devamı diyebileceğimiz bir alanda yaklaşık yarım milyon metrekarelik bir alanı üniversite alanı olarak tanımladık. Tabi ki bu öncelikli olarak o bakanlığın ve YÖK'ün burada üniversite kurmayı kabul etmesi takdirde. Yoksa Eskişehir'in herhangi bir yerinde de isteyebilir. Öyle bir tasarımda bulunduk. Şehrin güneybatısında bir kampüs var OGÜ, kuzeybatısında bir kampüs var Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yunusemre Kampüsü, kuzeydoğusunda bir kampüs var AÜ İki Eylül Kampüsü, şimdi bizde şehrin güneydoğusunda bir kampüs koyalım şeklinde düşüncemiz oldu. Bakanlık ilgili kurum ve kuruluşlar bu üniversiteyi buraya yapmayalım başka yere yapalım derlerse tercih onların. Biz en azından İleri Teknoloji Üniversitesi kurulması düşünülüyorsa bunun için kendi bölgemizde, Vadişehir kısmında bir yer önerdik' dedi.

Daha sonra Odunpazarı Bölgesinde bulunan bir binanın TDKB Ajansı'na satılması ile ilgili madde görüşüldü. Bu madde de ise söz alan CHP'li Nuray Akçasoy, yasayla uzatılan TDKB bitip ajans kapandığında mülkiyet sorunun ne olacağını ve neden Odunpazarı'na yapılıyor da Tepebaşı'na yapılmıyor şeklindeki soruya Sakallı, ' TDKB bir vakıf kurmayı düşünüyor. Mülkiyeti ya vakfa, ya ilgili belediyeye ya da ilgili kurum ve kuruluşlara verilecek' diye cevap verdi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim