Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed döneminin unutulan lezzetleri, menülerde yerini almaya başladı. Sağlık açısından da önemli yere sahip olan bu lezzetlerin unutulmamasını isteyen Ayten Usta, iftar menülerine 2 farklı tadı yerleştirdi. Sahine'nin yapımını anlatan Ayten Çetin, besleyici tatlı hakkında bilgiler verdi. İftar ve sahur yemeklerinin önemli olduğuna da değinen Ayten Usta, 'Sahine; bal, tereyağı ve tahinle yapılıyor. Oruç açtıktan sonra başlangıç olarak Ramazan pidesi ile birlikte yenilebilir' dedi. Diğer bir yemek Akt hakkında konuşan Ayten Usta, 'Tursuz lor veya peynirin içerisine bir miktar yeşil soğan, maydanoz ve zeytinyağı ile hazırlayabiliriz. Ayten Usta mutfağında zaten Osmanlı, Selçuklu ve İslam Dönemi yemeklerini yapıyoruz. Ramazan'da da tekrar bunları ön plana çıkarmak istiyoruz' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim