Seçime tek liste olarak giden mevcut Başkan Ender Kelleci açılış konuşmasını yaptı. 2018-2019 yılları arasında Kütahya, Bilecik ve Eskişehir'in sorunları için çözüm arayıp mücadele ettiklerini kaydeden Kelleci, 'Bizden önceki dönemlerden devraldığımız görev ve sorumlulukların bilinci ve üyelerimizin desteğiyle çıtayı bir adım daha yukarıya çıkartmak gayretiyle özveriyle çalıştık' dedi.
EMEKTEN YANA
Kelleci, Alpu Kömürlü Termik Santrali başta olmak üzere çevreye zararlı, kamu yararı gütmeyen lisan taleplerinin verilmemesi için mücadele verdiklerini vurgulayarak, 'Enerji üretiminde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik verilmesi, kaynak potansiyelimizin gerçekçi yaklaşımlarla ortaya koyularak temel bir insan hakkı olan enerji erişim hizmetini ucuz, kesintisiz ve kaliteli bir şekilde kamu tarafından sunulması görüşünü fırsat bulduğumuz her ortamda savunduk' ifadelerini kullandı. Kelleci sözlerini şöyle sürdürdü: 'Üreten, emekten yana, barış ve refah içindeki bir Türkiye özlemiyle çıktığımız yolumuzda daha güçlü bir oda, daha güçlü bir TMMOB diyerek sözlerime son verirken hiçbir menfaat gözetmeden, samimiyetle ve büyük bir özveri ile emek veren herkese teşekkür ederim' dedi.
YERİ ÖNEMLİ
Eskişehir'in EMO camiasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten EMO Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek de 'Bizim odamız Türkiye'nin her yerinde hizmet veriyor. Bu örgüt anayasal bir kuruluştur' dedi. Siyasal iktidarların denetimi çok sevmediğini biliyoruz. Odalarımız denetimi sevmeyen iktidarlar odalarımızla her zaman sorunlu olmuştur. Ama mecburuz. Taraflar birbirlerini mutlaka dikkate almak, birlikte iş yapmak hükümlülüğündedir' ifadelerini kullandı. Öte yandan Genel Kurul seçimi bugün şube merkezinde gerçekleştirilecek. HM
Editör: TE Bilisim