Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED) ve Eskişehir Asansör Sanayicileri Federasyonu (ESASDER) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğinde Devlet Malzeme Ofisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'ASFED Akademi' okulu açıldı. Akademide öğrencilere verilecek 'Asansör Sistemleri' eğitimi sayesinde sektörün geleceği ve eğitimine yatırım yapmak amaçlanıyor. Ayrıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden ayrı bir binada atölye ve sınıflardan oluşan ASFED Akademi Asansör Sistemleri sektörün yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılayacak.

YETİŞTİRECEĞİZ
Açılışta, asansör üretiminde yerli olunması gerektiği ve birliğin sağlanması ile sektörün uluslararası alanda adından söz ettirebileceğini söyleyen ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, 'Eskişehir eğitime önem veren bir il. Zamanında asansör üretiminde, geliştirilmesinde yabancı üreticilerden eğitim almaya, öğrenmeye çalışıyorduk. Artık kendi personelimizi kendimizi yetiştireceğiz, milli ve yerli olacağız' ifadelerini kullandı.

ARANAN İSİMLER
Meslek eğitimin önemini belirten Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, 'Serdar Tepe bizim en genç ESO Meclis Üyelerimizden birisi, bu projeye çok katkı verdi kendisine çalışmaları için teşekkür ediyorum. ESO olarak da bu tür eğitim projelerini her zaman destekliyoruz. Yakın zamanda bizim de bir Meslek Eğitim Merkezimiz açılacak' diye konuştu.

ÜLKENİN EN BÜYÜĞÜ
Ardından konuşan Eskişehir Devlet Malzeme Ofisi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kadir Yalçın, eğitimde ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin tedariki hakkında bilgilendirmede bulundu.
Açılış törenine ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı (ETO) Metin Güler, Asansör Sanayiciler Federasyon Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, Eskişehir Asansörcüler Derneği Başkanı İbrahim Özçakır, Eskişehir Devlet Malzeme Ofisi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kadir Yalçın, ASFED ve ESASDER üyeleri katıldı. HM
Editör: TE Bilisim