CHP'liler yağmur altında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Valilik Meydanında tören düzenledi. Törende konuşan ve Sözcü gazetesine yapılan operasyona tepki gösteren CHP İl Başkanı Sinan Özkar, 'Türkiye karanlık bir noktaya doğru götürülmeye çalışılıyor. Bugün duydukki tüm muhalif basın üzerinde baskılar yoğunlaştırılırken Sözcü gazetesine de operasyon yapıldığını ve yöneticilerinin evlerinin arandığını duyduk. Ne kadar baskı yaparsanız yapın neyi uygularsanız uygulayın cumhuriyetin çocukları eski köhne düzene bu ülkeyi götürmenize izin vermeyecektir' diye konuştu.

BUNLAR VATAN HAİNİDİR
Atatürk'ün ismini, ilke ve inkılaplarını silmeye çalışanların vatan haini olduğunu vurgulayan Özkar, 'Çanakkale'de, Trablusgap'ta, Sarıkamış'ta, Yemen'de, Balkanlar'da on binlerce şehit verdik. Anadolu neredeyse çocuklar ve kadınlardan ibaretti. Ama buna rağmen o inançlı, o yürekli insanlar başta Mustafa Kemal olmak üzere kurtuluşa inandılar. Azimle çok az sayıda asker ve silahla o güçleriyle, o imanlarıyla bu ülkeyi kurtardılar. O kurtarıcılara laf edenler vatan hainidir, alçaktır müfteridir. Atatürk'ün ismini silmeye çalışanlar Atatürk ilke ve inkılaplarını ortadan kaldırmaya çalışanlar aynı Sevr'de olduğu gibi İngiliz uşağıdır, Amerikan uşağıdır, emperyalizmin uşağıdır, vatan hainidir' şeklinde konuştu.

DAĞLARA TAŞLARA YAZACAĞIZ
'Atatürk'ün adını dağlara taşlara yeniden yazacağız' diyen Özkar, 'Biz cumhuriyeti korumaya, bu uğurda hayatımızı dahi feda etmeye hazırız.Mustafa kemal Atatürk'ün adını dağlara taşlara yeniden yazacağız' ifadelerini kullandı.MELTEM KARAKAŞ

Editör: TE Bilisim