Aylardır merakla beklenen ETO seçimi dün gerçekleştirildi. Metin Güler, Erdoğan Tekgöz ve Ayhan Sezer'in başkanlık için yarıştığı seçimde oy kullanma işlemleri saat 09.00'da Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde başladı. 93 meclis üyesinin ve 226 komite üyesinin belirleneceği seçimde 40 sandık kuruldu. Seçime Metin Güler beyaz pusulayla, Erdoğan Tekgöz kırmızı pusulayla, Ayhan Sezer ise mavi pusulayla katıldı. Metin Güler ve ekibi turkuaz kravat, Erdoğan Tekgöz ve ekibi kırmızı kravat, Ayhan Sezer ve ekibi de mavi kravat taktı. Oy verme işlemi saat 17.00'da tamamlandı. Oy verme işlemine ETO üyelerinin büyük ilgi gösterdiği görüldü. Sabahın erken saatlerinden seçimin son anına kadar hareketli dakikalar yaşandı. ETO Başkan Adayları Metin Güler, Erdoğan Tekgöz ve Ayhan Sezer seçimler öncesi oy kullanmaya gelen üyeleri tek tek selamladı. Saat 17.00'da sandıklar açılmaya başlayarak oylar sayıldı. 40 gruptan 34 komiteyi Metin Güler alırken, geriye kalan 6 komiteyi Erdoğan Tekgöz kazandı. Bir diğer aday Ayhan Sezer ise hiçbir komiteyi kazanamadı.

ÜYELERİMİZE BASKILAR OLDU
ETO Başkanlığına seçilerek güven tazeleyen Metin Güler, seçim sonrası ilk açıklamayı yaptı.
Coşkulu kalabalık arasında üyelerine hitap eden Güler, 'Gecesini gündüzüne katarak bizimle mücadele eden yol arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Seçim saati boyunca burada görev yapan sandık görevlilerine, emniyet güçlerine, ticaret odasının genel sekreterinden hizmetlisine kadar herkese yürekten teşekkür etmek istiyorum. İşimiz yeni başlıyor. Bugün seçim bitti yarın Allah'ın izni ile yeni projelerle birlikte Eskişehir'i daha iyi noktaya taşıyacağız. Burada önemli bir nokta daha var. Üyelerimizin üzerinde inanılmaz derecede baskılar oldu. Tehditler oldu. Çok net söylüyorum. Hep ben şunu ifade ettim her konuşmamda 'Eskişehir Ticaret Odası'nın üyeleri ne yapacağını bilir.' Hepsi tüccardır sanayicidir. Sanatkardır almayı da bilir satmayı da bilir şu önemlidir arkadaşlar bakın dedim ki 'sandıkla bunun herkes hesabını öder' evet yapılan yanlışların hesabını bazı kişiler de sandıkta ödemiştir' ifadelerini kullandı.



KARACAN OYUNU KULLANDI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekilli Harun Karacan, ETO başkanlık seçimi için oyunu kullandı. 14.30'da oyunu kullanmak için seçimin düzenlendiği Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne gelen Harun Karacan 5,11 ve 17'nci komite sandıklarında oyunu kullanmasının ardından seçim alanından ayrıldı. Sandık başında yaptığı açıklamada, seçimin adil geçmesini dilediğini belirten ETO'nun eski Başkanı Harun Karacan, seçimin sakin bir havada geçtiğini ve daha buna benzer birçok seçim yaşanacağını vurguladı. Karacan, İnsanların birbirinin yüzüne bakamayacağı şeyler sarf etmemeleri gerektiğine değinerek sonucun Eskişehir'e hayırlı olmasını diledi.



YETKİ BELGESİNDE KAOS
Seçimlerde ilk gerginlik 'yetki belgesi' nedeniyle çıktı. Yetki belgelerinin sicil memurlarının imzası ve mührü olmadan üyelere dağıtıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Başkan adayları yaşanan duruma tepki gösterince koridorlarda sıcak dakikalar yaşandı. Yaşanan gerginliğin sürmesi üzerine 3 başkan adayı emniyet yetkilileri bir odada görüşme gerçekleştirdi. Bunun üzerine emniyet görevlileri koridorlarda bulunan masaların kaldırılmasını ve yetki belgelerinin dışarıda verilmesini istedi. Yetki belgelerinin bahçede verilmesini ise bu kez Metin Güler itiraz etti ancak itiraz sonuç getirmedi. Oy verme işleminin gerçekleştiği Cumhuriyet Lisesi'nde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Seçimin huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla uğraş veren ekiplerine ETO başkan adayları tarafından teşekkür edildi. HM






Editör: TE Bilisim