Gökçe Güneyoğlu, editörlüğünü yaptığı Porsuk Kültür Dergisi standında, kültür ve sanatseverlerle keyifli söyleşiler gerçekleştirdi.
Hayatlarını hayvan haklarına ve sevimli dostlarımızı korumaya adamış Manca Hane Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, gün boyunca hayvanları korumak ve hayvan hakları için duyarlı olabilmek adına, standa gelen konuklara bilgiler verdi.
Türkiye'de 'bilinç hayat kurtarır' sloganıyla, insanları zorlu koşullarda hayat kurtarma konusunda bilinçlendiren ve ülkenin dört bir yanında gönüllüleri ilen hareket eden AKUT Arama Kurtarma Derneği'nin Eskişehir gönüllüleri de stantlarındaydı. Gönüllüler, insana ve insan hayatını kurtarmaya ilişkin ipuçlarını ziyaretçilerle paylaştılar.
Geçmişten günümüze eskimeyen geleneksel 'Hüsn-i Hat' sanatçısı Ahmet Yüksel, Vel-Kalem Geleneksel Sanatlar Kültür Derneği standında, tüm 'güzel yazı' meraklılarına derneğin serüvenini ve bu yolda gönül verenlerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini gün boyunca aktardı.
Her Ev Bir Atölye Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kurucu üyesi Güler Yoldaş, el emeği göz nuru ve yüzde yüz doğal oyuncakların bulundu standındaydı. Girişimci ve emekçi bütün kadınların eserlerinin bulunduğu standa ilgi büyüktü.
Çini sanatına gönül vermiş Canşe çifti, 30 senedir birlikte yürüttükleri kendi atölyelerine ait ürünleri Buğra Çini adı altında stantlarında sergilediler.
Camla haşır neşir olmayı ve ondan harikalar yaratmayı seven cam sanatçısı Ece Tansel, Ece Tansel Glass Academy standında, konukların önünde birbirinden güzel ve renkli cam eserler tasarlayarak gönülleri fethetti.
Nazmi Aslan, Şifası uzun zamandır bilinen ama son yıllarda epey gündeme gelen doğal içerikli tuzlarla dolu standındaydı. Aslan, yıllardır emekçiliğini sürdürdüğü mesleğinin ürünleri olan birbirinden doğal tuzları meraklılarıyla buluşturdu. Seha Çankırı Kaya Tuzu standına gelen konuklar, aynı zamanda tuzlar hakkında yararlı bilgiler edindiler. HM
Editör: TE Bilisim