Anma programı üniversite akademik ve idari personeli ile öğrencilerin de katılımı ile Rektör Prof. Dr. Kemal Şenocak tarafından ESOGÜ Atatürk ve Gençlik Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Anıttaki törenin ardından ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programa geçildi.
YOĞUN KATILIM
Anma programı Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvvetleri ve Garnizon Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, AK Parti Milletvekilleri Harun Karacan, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yrd. ve BHHM'leri Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Günaydın, Hava Kontrol Grup Komutanı Hava Tuğgeneral Yusuf Erge, MSB 1. Hava Bakım Fabrika Müdürü Hava Tuğgeneral Gürhan Ergürhan, 1. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Gökhan Ergün, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ve protokolün katılımı ile gerçekleşti.
SERGİ AÇILDI
Anma programı öncesinde Kongre ve Kültür Merkezi fuayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Fotoğraflarla Atatürk' isimli serginin açılışı yapıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Şenocak, Atatürk'ün yeni bir Türk devleti kurmuş, insanlık tarihine yepyeni düşünceler getirmiş ve uygulamış bir önder olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin onun kurmuş olduğu temeller üzerinde durduğunu ve onun açtığı yolda yürümekte olduğunu söyledi. ATAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cezmi Karasu'nun 'Atatürk, Milli Birlik ve Vatandaşlık' konulu konferansı ile program sona erdi. HM
Editör: TE Bilisim