Üç günlük program çerçevesinde bütün illerde değişik halk kesimleriyle buluşup, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceklerini ifade eden Çetinkaya, 'Yapılacak olan kanaat önderleri, STK, esnaf, mahalle ziyaretleri ile halkımızla birebir görüşme, sorunları yerinde dinleme, halkın nabzını tutma, halkın beklentilerini bir kez daha tespit etme ve bunların çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunarak son derece önemli bir çalışma yapacağız' şeklinde konuştu.

Ülkede meydana gelen gelişmeleri de değerlendiren Çetinkaya, 'AKP'nin iktidara geliş ortamının hazırlanması ve AKP tarafından reel politiğin benimsenmesi ile 'AB bir medeniyet projesidir ve mutlaka AB'ye girilmelidir, ABD dünyanın gerçeğidir ve stratejik ortağımız olmalıdır, faiz bir dünya gerçeğidir' gibi temel görüşler ekseninde bir siyaset yürütülmüştür' ifadelerini kullandı.

KALKINMA SANAYİLEŞME OLUR

AKP'nin 12 yıllık iktidarları döneminde 'Biz yol yaptık, kalkındık' dediklerini hatırlatan Çetinkaya, 'Yol yapmakla kalkınma olmaz. Kalkınma ancak sanayileşme ve teknolojide yapılacak hamle ile olur. Dünya çapında marka olmuş firmalara sahip olmakla, yerli otomobilini, yerli uçağını, tankını yapmakla, bilişim teknolojisinde dünya ile yarışla olur. Üretimle, üretimi arttırmakla olur' diye konuştu. Çetinkaya, SP olarak çözüm önerilerini şöyle sıraladı: 'Ahlaki ve manevi değerler eğitimin her kademesinde ele alınmalıdır. Sanayi ve kalkınma hamlesi başlatılmalıdır. Üretim, istihdam ve ihracata dayalı bir ekonomi uygulanmalıdır. Ekonominin bünyesindeki faiz mikrobundan kurtularak, faizsiz ekonomik düzene geçilmelidir. Devlet-millet kaynaşması sağlanmalı, kamplaşma kutuplaşma ve kavgaya son verilmelidir.' (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim