Yenidoğan Kıraathanesinde mahalle sakinlerine seslenen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yolsuzlukların ayyuka çıktığını ve bunun en önemli örneğinin yüce divan oylamasında yaşandığını vurgulayarak 'Yoksulluğu bitireceğiz dediler. 2002 yılından beri benim ekonomik durumum iyileşti diyen biri var mı? Taşeron bitti mi? işsizlik azaldı mı? Bunların hepsini 2023'te çözeceğiz diyorlar. Biz bunları anlatıyoruz, Eskişehir anlıyor ama başkaları anlamıyor. Önümüzde 6 ay sonra bir genel seçim var. Demokratlar ve Atatürkçüler olarak birleşerek, Türkiye Cumhuriyeti'ni demokratik ve parlamenter sistem haline getirmeliyiz. Çünkü tehlike büyük, ama bu tehlikenin farkında değiliz. İşsizlik yüzde 20'yi geçmesine rağmen insanlar bununla ilgilenmiyor' dedi.

CHP HUKUK DEVLETİ OLMAK İSTEYEN BİR PARTİ

Ocak ayının Türkiye'deki pek çok karanlık cinayetlerin ayı olduğunu ifade eden Başkan Kurt, 'Onlarca aydın, bilim insanı ocak ayı içerisinde öldürüldü. Ne yazık ki katilleri bulunamadı. Bizim partimiz hukukun üstünlüğünü ve hukuk devleti olmasını isteyen bir partidir. Bu isteğimizin sebebi işte bu cinayetlerin çözülmesi, katillerin bulunması içindir. AKP'nin iktidar olmadan öncesi ve sonrasını inceleyelim. Şiir okudum diye hapse attılar diyenler şimdi lise öğrencisini hapse atıyor' diye konuştu.

TÜRKİYE YANGIN YERİNE DÖNDÜ

CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli ise göreve gelmelerinin üzerinden on gün geçtiğini ve çalışmalara başladıklarını anlatarak 'Nasıl bir seçim stratejisi vermemiz lazım, eksiklerimiz var mı diye derhal çalışmalara başladık. Bütün ilçe başkanlarımız ilçelerine dağıldılar. Şu anda ilk mahalle toplantısını gerçekleştiriyoruz. Projesi yok diyenler hangi projeleri uyguladılar bir bakın. Eskişehir için hangi projeyi uyguladılar. Siz ne yaptınız iktidarda? Siz halkı, emeklileri, işçileri sefalet içerisinde bıraktınız. Sizin emeklilere verdiğiniz zam bir simit parası. Tamamını yemeyin yarısı öğlen, yarısını da öğleden sonra yiyin diyorlar. Ama bizim projelerimiz var. Büyük projelerimiz var. Halk adına projelerimiz var. Sanayicilerimiz, çok zor durumda, tarım zor durumda. Hangi birini ele alacaksınız. Türkiye yangın yerine döndü. Çok yakında büyük projelerimizi açıklayacağız. Artık bu büyük projelerimizi halkın izlemesini istiyoruz. Bundan sonra yön verin bize, bizi destekleyin. Bu iş artık kavşak noktasına geldi' şeklinde konuştu.

HALKTAN ÖZÜR DİLEYİN

Balıkesir Milletvekilinin '90 yıllık reklam arası' söylemine de değinen Yeniceli, '90 yıllık reklam arası sona erdi söylemi ile hakaret edilen Cumhuriyet rejimidir. Bu Cumhuriyet rejimine yapılan en büyük hakarettir. Özür dilemelerini istiyoruz. Özür dileyin halktan. Bu halk size oy verdi. Derhal özür dileyin aksi halde seçim meydanlarına çıkamayacak duruma gelirsiniz' ifadelerini kullandı.

AKP MİLLETVEKİLLERİ ŞEYTANIN AVUKATLIĞINI YAPIYOR

Ülkede adalet ve hukukun AKP'nin iktidar olduğu günden beri tartışıldığını belirten Yeniceli şöyle konuştu: 'Son örneği Ali İsmail Korkmaz davasında hukuk adına verilen karardır. Mahkemeler nerelere kaçırıldı siz biliyorsunuz. Hukuk adına verilen bu karar vicdanları yaralamıştır. Gencecik bir çocuk sokak araların birileri tarafından öldürüldü ve verilen ceza 10 yıl. Sosyal paylaşım sitelerinde AKP'li yöneticileri eleştirenlere ağır cezalar verilirken Ali İsmail'i öldürenlere 10 yıl ceza verdiler. Vicdanları yaralayan bir başka karar da dört bakanın yüce divana gitmelerini engelleyen karardır. Bundan da şu anlam çıkıyor. Arkadaşlarının suçlarının kanıtlanmasından korkmuşlardır. Bir insan aklanmaktan kaçar mı? Beni kimse tutamaz aklanmak için. Soruyorum nasıl başınız dik dolaşacaksınız? Halkın vicdanı sizi bir gün cezalandıracak. AKP milletvekilleri şeytanın avukatlığını yapamaya devam etmektedirler. Bu kararın muhasebesini halka bırakıyoruz. En büyük cezayı halkımız onlara sandıkta verecek. Bize güvenin biz size güveniyoruz. Ülkemiz büyüktür AKP gelir geçer, bıraktığı tahribatlar kalır. Biz bu tahribatları onaracak güçteyiz. Geçmişte bunun örneklerini çok gördük. Herkesin özgür olduğu kimseye muhtaç olmayan bir toplum oluşturmak için bize güç verin.'

HERKES CHP'DE BİRLEŞSİN

Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Kılıç ise bir Osmanlıca özlemi olduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: 'Kadınlarımızın Türkiye'deki durumunu göze alırsak geriye doğru gidiyoruz. Sokağa indiğimizde bir Osmanlıca özlemi var. Bilhassa Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk'ün kazandırdığı hakları geriye almak için neden uğraştıklarına anlam veremiyorum. Seçme ve seçilme hakkını kullanarak gelmiş bayan namusu şerefi üzerine yemin ediyor. Anlamakta zorlanıyoruz. Ağzından çıkan kelimeler insanın aynasıdır. Avrupa'ya baktığımızda kadın erkek eşit bakılıyor. Ancak ülkemizde geri sayımı başlamakta bizim sorunlarımız bu olmamalı. Kenar mahallelere gittiğimizde doğudan gelen insanlarımıza dokunduğumuzda içlerimiz ağlıyor. Eğitime bakıyorsunuz zor durumdalar. Her yerden para kesiliyor. Çoğunluğu emekli, ilaç parası bulamayan, ev kirası ile boğuşsan, bir dilim ekmeğe muhtaç olan insanlarımız var. Bunların gündeme gelmesi gerekirken nedense AKP'nin bir milletvekili çıkıp başka konuda konuşuyor. Müslümanlıkta komşusu aç yatan varken tok yatmak var mı? Kul hakkı yemek var mı? Ya biz yanlış anlıyoruz ya onlar yanlış yapıyor. Halk bunun farkında. Uğur Mumcuların, Ali İsmaillerin katilleri hala faili meçhul oluyorsa, Ali İsmail Korkmazların anı üzerinden 10 yıl kesiliyorsa bilindiği halde ceza verilmiyorsa herkesin el ele vererek vatanı için, kendi için, çocukları için CHP'de birleşmesini istiyoruz.' (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim