Karabük karşısında zorlanmadı
Spor Toto 1. Lig 21'inci hafta açılış maçında Karabükspor ile karşı karşıya gelen Eskişehirspor rakibini zorlanmadan geçti. Transfer yasağını kaldırdıktan sonra Gençlerbirliği'ni sahasında 3-2 mağlup etmeyi başaran Kırmızı Şimşekler, iyi bir moral kazanmıştı. Moralli bir şekilde Karabükspor maçına çıkan Es Es, ligde zor günler yaşayan rakibi karşısında maça oldukça iyi başladı.
90 dakika üstün oynadı
Maçın başından itibaren rakibine üstünlük kuran Siyah Kırmızılılar ilk yarıda Erdal Akdari ve Jesse'nin golleriyle soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle girdi. Şimşekler ikinci yarıda da oyunun hakimiyetin elinde bulundurarak Issah ile Milinkovic'in golleriyle sahadan 4-0'lık skorla galip ayrıldı. Siyah Kırmızılı ekip sezon başından bu yana ilk deplasman maçından galip gelmeyi başardı. Eskişehirspor, Karabükspor galibiyetiyle art arda 2'nci galibiyetini almış oldu.
Gözünü üst sıralara dikti
Son iki maçta aldığı galibiyetlerle puanını 23'e çıkartan Eskişehirspor adım adım alt sıralardan kurtulmaya doğru yelken açtı. Sezon başından bu yana küme düşmeme mücadelesi veren Es Es transfer cezasının ortadan kaldırılmasıyla artık gözünü üst sıralara dikti. Şimşekler ligin 22'nci haftasında oynayacağı Denizlispor karşılaşmasından da galip gelerek çıkışını sürdürmek istiyor. Bu karşılaşma 18 Şubat Pazartesi günü saat 19.00'da oynanacak.
Osmanlı önemli engeli aştı
Ligde gösterdiği performansla zirvede yer alan Denizlispor bu hafta sahasında Altınordu'yu konuk etti. rakibini tek golle mağlup eden Denizlispor zirvedeki yerini korudu. Ligin ilk yarısındaki performansını mum gibi arayan Gençlerbirliği ise sahasında Osmanlıspor'a 2-0'lık skotrla teslim oldu ve haftalarca elinde bulundurduğu zirveden 3'üncü sıraya geriledi. Zirvedeki Denizli'nin yeni takipçisi Osmanlıspor 41 puanda bulunuyor.
Ligin dibi kaynıyor
Kıyasıya mücadelenin yaşandığı ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren karşılaşmalarda Adanaspor sahasında Altay'a 2-0 üstün götürdüğü maçı 3-2 kaybetti. Play-Off iddiasını sürdürmek isteyen Boluspor ise ligin 16'ncı sırasında yer alan Afyonspor ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Giresunspor ise sahasında Ümraniyespor'u konuk ederek her iki 1-1'lik skorla puanları paylaştı. Ligin üst sıralarındaki çekişme alt sıralarda da yaşanıyor.
21 haftada 24 gol
Spor Toto 1. Lig'in 21'inci haftasında oynanan 9 zorlu karşılaşmada tam 24 gol atıldı. Haftanın gol sesinin en fazla çıktığı karşılaşma Adanaspor ile Altay arasında oynandı. Mücadeleyi Altay 3-2'lik skorla kazanmıştı. Eskişehirspor, Karabükspor arasındaki mücadelede Es Es rakibine 4 gol atarak galibiyeti elde etti. 9 karşılaşmanın sadece ikisi beraberlikle sonuçlandı.
Editör: TE Bilisim