9 Mayıs'a kadar sürecek olan haftada konser, konferans, tiyatro, yarışma, sergi ve gösteri gibi etkinlikler gerçekleşecek. Etkinlikler kapsamında bugün saat 14.00'de Büyükşehir Belediyesi tarafından Şarhöyük Mahallesi'ndeki Büyük Park'ta Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası'nın açılışı gerçekleşecek.

SERGİ, KONSER, OYUN

Yarın saat 14.00'te Eti Arkeoloji Müzesi'nde, Anadolu Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Yunus Dedi ki' konulu grafik tasarımı ve heykel sergisinin açılışı yapılacak. Yine aynı günün akşamında Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Yunus'un Güncesi' adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluşacak. Oyun saat 20.00'de Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda (Opera binası) sahnelenecek. Aynı saatte Anadolu Üniversitesi tarafından 'Yunus Emre Konseri' düzenlenecek. Konser, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda gerçekleşecek.

ŞİİRLERİ OKUNACAK

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5 Mayıs Salı günü düzenlenecek olan etkinlikte lise öğrencileri tarafından Yunus Emre şiirleri seslendirilecek. Etkinlik saat 10.00 ile 12.00 saatleri arasında Vilayet Meydanı, Alaaddin Parkı ve Hamamyolu Caddesi'nde gerçekleşecek. Aynı günün akşamı Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de Yunus Emre konulu tiyatro gösterisi sahnelenecek.

KABRİ BAŞINDA ANILACAK

Yunus Emre, 6 Mayıs'ta Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre beldesinde bulanan kabri başında düzenlenecek törenle anılacak. Buradaki törenler saat 10.00'da başlayacak. 6 Mayıs akşamı Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi sahnelenecek. Etkinlik saat 20.00'de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

BİZİM YUNUS SAHNEDE

Büyükşehir Belediyesi tarafından sahneye konulacak 'Bizim Yunus' adlı tiyatro oyunu saat 20.00'de Sanat ve Kültür Sarayı (Opera binası) izleyici ile buluşacak. Osmangazi Üniversitesi ve YUMER işbirliği ile düzenlenecek olan 'Yunus Emre' konulu konferans ise saat 11:00'de Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

HUTBE VERİLECEK

8 Mayıs Cuma günü İl Müftülüğü tarafından kentteki tüm camilerden 'Yunus Emre'yi anlamak konulu' Cuma hutbesi verilecek. Eskişehir Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'Yunus'a Saygı Konseri' ise saat 20.00'de Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

KONSERLE VEDA

9 Mayıs Cumartesi günü Osmangazi Üniversitesi Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER) tarafından bir tiyatro oyunu sahnelenecek. Etkinlik, saat 20.00'de Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Yine aynı saatlerde Odunpazarı Belediyesi tarafından Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Yunus Emre Oratoryosu' sahneye konulacak. (HM)

Editör: TE Bilisim