CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri parti binasında düzenlenen basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Belirledikleri hedeflere büyük oranda ulaştıklarını ifade eden CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, 'Seçime girerken belirlemiş olduğumuz hedeflere ulaştık. Eskişehir merkezdeki ve taşradaki belediyelerimizi muhafaza ederek bunlara en az 4 ilçeyi daha ilave etmeyi programlamıştık. Büyük ölçüde bu hedefimize ulaştık. Küçük birkaç tane yol kazası oldu. Bu kazalar sonucunda da bir ilçemiz gelemedi. Bir ilçemizde de henüz seçim sonuçları netleşmediği için tam orayı aldık diyemiyorum' diye konuştu.
ÇİFTELER'DE İTİRAZ
Çifteler'deki seçim sonucuna itiraz ettiklerini hatırlatan Adar, 'Çifteler'de 8 oy ile MHP önde gibi gözüküyor. Belediye meclis üyesi listesinde CHP çok açık ara farkla önde. Büyükşehir Belediye Başkanlığına verilen oyda da çok açık ara farkla öndeyiz. Bu 8 oyla kaybedildi gibi görülen Çifteler'deki seçimlerde 400'ün üzerinde geçersiz oy var. Bizim itirazımız buna yönelik. Seçim kurulu hakimi kararını verecek. Bize gelen verilere göre çok sayıda oy geçersiz olduğu yönünde. Çünkü seçim tutanaklarına baktığımızda bu geçersiz oylarla ilgili hiçbir gerekçe yazılmamış. Yasa oldukça açık ve net. Biz itirazımızı Çifteler İlçe Seçim Kuruluna yaptık' şeklinde konuştu.
İSABETLİ TERCİH
31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'den Mihalıççık adayı olan daha sonra Millet İttifakı nedeniyle ilçenin İYİ Parti'ye bırakılmasından sonra DSP'ye geçen ve seçimi kazanan Haydar Çorum'u CHP'ye geri dönmeye davet eden Adar, 'Mihalıççık ve Sivrihisar İYİ Parti'ye bırakılmıştı. Dolayısıyla biz de belirlediğimiz adayları geri çekmek zorunda kaldık. Biz adayımızı çektikten sonra DSP'den aday olan Haydar Çorum seçimi kazandı. İl yönetimi olarak ne kadar isabetli bir tercih yaptığımızın güzel bir kanıtıdır. O arkadaşımızı gönülden kutluyorum. Buradan kendisine bir çağrı yapıyorum yuvaya geri dön ve bizimle birlikte Büyükşehir'de çalış. Kendisiyle özel olarak da görüşeceğim' dedi.
DEVAM ETMEK İSTİYORUZ
Basın mensuplarının kongre yapılıp yapılmayacağı ile ilgili sorusunu yanıtlayan Adar, il başkanlığı görevini sürdürmek istediğini söyledi. Adar, 'Devam etmek kararlılığındayız. Getiriliş şeklimiz bir sonraki kongreye kadar devam etmemize olanak sağlıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nde belli sayıda imza topladığınız zaman olağanüstü kongrelerde yapmak mümkün olur. Ben artık CHP'nin kongrelerle uğraşmak yerine geleceğe yönelik projeler yaparak, hedefler belirleyerek gitmesinden yanayız. Bir görevimiz vardı. Seçimde başarılı olmaktı. Yönetim olarak bunu başardık. Yönetimdeki tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim