Taşbaşı Kültür Merkezi'nde partisinin Olağanüstü İl Kongresi'ne katılan Mustafa Destici, yaptığı konuşmada gündemde olan bedelli askerlik konusuna değindi. Fakir ile zengin ayrımı yapılmadan vatan borcunu herkesin ödemesi gerektiğini ifade eden Destici, bedelli askerlik konusunda, 'Bedelli askerlik çıkaracaklar. Mevcut Başbakan da Tayyip Erdoğan'ın yolundan gitmeye başladı. Dün söylediği ile bugün söylediğini bir hafta sonra değiştiriyor. Bir hafta önce fakirin çocuğu askerlik yapacak, zenginin yapmayacak. Ben bunu doğru bulmuyorum. Avustralya'ya gitti bedelli askerlikle olumlu bir görüş bildirdi. Bir kere buradaki tutarsızlığa bakın. Bunu yaptıktan sonra benim Sayın Başbakan'a tavsiyem şu; evet birinci söylediğin doğruydu, fakir çocuğu ile zengin çocuğu, yani parası olanla parası olmayanı ayıramazsın. Parası olan da askere gidecek madem bu vatan borcuysa, parası olmayan da askere gidecek. Siz adilseniz bunu sağlayın. Verdiğiniz sözün arkasında duracaksınız. Ama anlaşılıyor ki bunlar bedelliyi çıkaracaklar. Oradan 10-15 milyar TL bir beklentileri var. Verirsin işçilerine 3 milyarını olur biter' dedi.

'DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE İLKEL MADEN OCAKLARI YOK'

Ermenek'te yaşanan facia sonrası kazanın yaşandığı madene gittiğini ve orada Enerji Bakanı Taner Yıldız ile konuştuğunu belirten Destici, maden ocaklarının sağlıksız olduğunu ve bu madenler için çözüm önerisi sunduğunda Bakanın 'Maddiyatını nasıl karşılayacağız?' sorusuna iki çözüm yolu sunduğunu vurguladı.

'EMEKLİLİLER BİN LİRANIN ALTINDA ALDIKLARI MAAŞLA NASIL GEÇİNECEK'

Destici, emeklilerin maaş düzenlemesinin yapılması gerektiğine vurgu yaparak, 'Hükümetle bu konuyu görüştüğümde olumlu yanıtlar alamadım. Bin liranın altında maaş alıyorlar. Nasıl geçinecek bu insanlar? Bin lirayla, 900 lirayla bir insan nasıl geçinebilir? Bu emeklilerle biz 7-8 yıldır bağırıyoruz. Bizzat Başbakana, şimdiki Cumhurbaşkanı'na da anlattık. Yeni Başbakan'a da anlattık, bakanlara da anlattık. Maliye Bakanı'na da gittik özel söyledik. Yani dedik ki emeklilerin durumu bu. 12 milyonun 8-9 milyonu açlık sınırının altında maaş alıyor. Bankalardan maaş alıyorlar, nasıl çalışan işçiler, memurlar bankalardan promosyon alıyorsa, emeklilerimize de ödensin dedik. Emeklimiz için bu para çok önemli. 1 lira 10 lira 100 lira sizin için önemli olmayabilir, sizin çocuklarınızın harçlık parası da olmayabilir, bir öğünlük yemek parası da olmayabilir. Ama benim emeklim için çok para, niye bunu emekliden esirgiyorsunuz ya da emekliye vermiyorsunuz dediğimizde, bize dediler ki, 'hukuki bir altyapı oluşturamıyoruz.' Ancak kaçak saraylar için hukuki altyapı oluşturuyorsunuz' diye konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilisim