Şehrimizin en eski ve en etkin sivil toplum kuruluşlarından olan Turizm ve Tanıtma Derneği'nin kuruluşu 1973 yılına dayanıyor ve kurucuları arasında dönemin valisi Mehmet Saracoğlu, belediye başkanı Selami Vardar başta olmak üzere kentin kültür alanında söz sahibi olan Eskişehir sevdalıları bulunuyor.
Olağan genel kurul sonucunda bayrağı devir alan yeni yönetim kurulu adına bir açıklama yapan İrfan Ongar: 'Eskişehir, zenginliğinden utanan bir şehir. Çağlar boyunca Türkiye coğrafyasının ve dünyanın sanat, siyaset, inanç ve kültürel gelişiminde belirleyici rol oynamış her biri hazinelere bedel olan değerlerini tanıtma konusunda kendini saklamış bir şehir. Eskişehir'i turizm alanında dünya çapında bir destinasyon yapmak için yola çıktık. Yol haritamızı geçmişimizi iyi okuyarak çizdik. Yunus Emre'nin sevgi diliyle konuşup, Nasreddin Hoca'nın hoşgörü anlayışıyla hareket edeceğiz' dedi.
Eskişehir Turizm ve Tanıtma Derneği'nin yeni yönetimi şu isimlerden oluşuyor: İrfan Ongar, Ayhan Oskaylar, Fatımatüzzehra Kıraç, Atilla Şener, Mete Günay, Simge Tunç, Mesut Temel, Zuhal Erbaş
Murat Öz, Ekrem Borazan, Ertuğrul Algan, Hasan Akyıldız, Mutlu Yıldız, Fevzi Yanık. HM
Editör: TE Bilisim