Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı'nın Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde gerçekleştirilen sergi açılışına katılan ETB Başkanı Ömer Zeydan, sanatçıların çalıştay boyunca ürettiği eserlerden çok etkilendi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Sertifika töreninde çalıştaya katılan bilim insanları ve sanatçılara sertifikalarını takdim eden Zaydan, çalıştaya katıldıkları için bilim insanları ve sanatçılara teşekkür etti. Törende söz alan Zeydan, 'Az önce müjdeli bir haber aldım Başkanımdan. Sayın vekilim vasıtası ile de yer var mı diye seramik müzesinin nerede olduğunu sordum. Burada aklımdan geçen bir şeyi hem sizinle hem de Başkanımla paylaşmak istiyorum. Eskişehir Odunpazarı'nda Mumcu Sokak'ta bize ait Zeydan Konağı adı altında, boş eski bir Osmanlı Evi var. Eğer mekan uygun gelirse, Başkanım incelesin/inceletsin, Eskişehir'de seramik müzesi olarak ben orayı bilabedel, işletilmesi bilabedel olarak seramik müzesine armağan etmek istiyorum' dedi.
ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK
Ömer Zeydan'ın bu açıklamasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, gerekli çalışmalara bir an önce başlayacaklarını belirtti. HM
Editör: TE Bilisim