GERİDE KAPATTIK

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 5.karşılaşmasında deplasmanda Akhisar Belediyespor'un konuğu olan Eskişehirspor, yarı final bileti için avantaj yakalamak istedi. Ancak istediği sonuca bir türlü uzanamadı. Manisa'da oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Eskişehirspor olsa da 10 dakika içerisinde girdiği pozisyonları değerlendiremedi, 13.dakikasında kalesinde gördüğü golle geriye düştü. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

SONUCA GİDEMEDİK

İkinci yarıda bambaşka bir Eskişehirspor sahadaydı. Rakip kaleyi pozisyona boğan, yüzde yüz gol pozisyonlarından yararlanamayan Şimşekler adeta saç baş yoldurdu. Maçın 64.dakikasında Kamara'nın ceza sahası içerisinde düşürülmesinin ardından kazanılan penaltıda, Jorguera topun başına geçti. 65.dakika Şilili skora eşitlik getirdi. 77'de Diego sakatlandı oyuna devam edemedi, Kırmızı Siyahlılar kalesinde ataklar görse de, Akhisar Belediye kalesinde tehlikeler yarattı. Ancak bunları değerlendiremedi. Kupada yarı final bileti son maça taşındı.


KADRO

AKHİSAR BELEDİYE: 1 ESKİŞEHİRSPOR:1

HAKEMLER: Süleyman Abay 5, Arkın Akgöl 5, Ceyhun Sesigüzel 5

AKHİSAR BELEDİYESPOR: Emrah Tuncel 6, Serkan 5, Çağdaş 6, Emrah Eren 5, Merter 6, Bilal 5 (Sesar dk. 46 5), Uğur 5, Güray 6, Kenan 6 (Kerim dk. 87 ?), Mehmet 5 (Bruno dk. 75 5), Niasse 6

ESKİŞEHİRSPOR: Kayacan 5, Diego 6, Tarık 6, Akaminko 6 (Sezgin dk. 61 6), Özgür 6, Aytaç 6 (Lawal dk. 57 6), Erman 5 (Bienvenü dk. 46 5), Erkan 6, Torres 7, Kamara 6, Necati 6

GOLLER: Güray (dk. 13) (Akhisar Belediyespor), Torres (dk. 66 pen.) (Eskişehirspor)

SARI KARTLAR: Merter, Niasse, Uğur (Akhisar Belediyespor), Aytaç, Torres, Diego (Eskişehirspor)



Tamamlayamadı

Eskişehirspor'un Brezilyalı yıldızı Diego, Akhisar Belediye ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçını tamamlayamadı ve takımını sahada 10 kişi bıraktı. 77.dakikada yaşanan pozisyonda sakatlanan Diego oyuna devam edemedi. Oyuncu değişikliği hakkı kalmayan Es Es kalan dakikalarda sahada 10 kişi mücadele etti.

Tek gol ondan

Kupada oynanan zorlu Akhisar Belediye karşılaşmasın da Eskişehirspor'un ümitlerini ve yarı final hayelini devam ettiren isim Şilili futbolcu Jorguera oldu. Maçın 64.dakikasında kazanaılan penaltı atışını iyi değerlendiren Jorguera topu filelere gönderdi ve maçta beraberliği sağladı. Es Es'in hayallerini sürdürdü.

Taraftar Manisa'daydı

Özellikle son iki haftada taraftarlarına verdiği galibiyet hediyeleri ile gönülleri kazanan Eskişehirspor da, sevenleri koşa koşa Manisa'ya gelerek tribünleri doldurdu. Kırmızı Siyahlı Es Es taraftarları kendilerine ayrılan bölümü doldurarak takımlarına destek oldu. Alınan beraberlik karşısında dahi Es Es taraftarları futbolcuları tribünlere çağırarak alkışladı.

Sağlam 'Oyundan memnunum'

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam maçtan sonra yaptığı açıklamada 'Genel olarak oyuna baktığımızda maça hakim olan taraftık. Kalemizde golü gördükten önce ve sonra birçok pozisyona girdik. Ancak bunları değerlendiremedik. Kazanmamız gereken bir maçtı. Kupada hedefimiz hala devam ediyor. Düğüm bu grupta son hafta çözülecek. Kazanamadığımız için üzgünüz' dedi.

Editör: TE Bilisim