Eğitim Bir Sen ve Genç Memur Sen tarafından düzenlenen Bir Bilenle Bilge Nesil Kompozisyon Yarışması'nın ödül töreni gerçekleştirdi.Ana temasının Kemal Sayar'ın 'Merhamet' adlı kitabının olduğu kompozisyon yarışmasına 27 liseden öğrenci toplam 320 eserler katıldı. Ödül törenine AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
ANA TEMA 'MERHAMET'
Yarışmaya katılan öğrencilerin tamamına teşekkür eden Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, 'Eskişehir'de 4'üncüsünü düzenlediğimiz lise öğrencilerimizi kapsayan kitap okuma ve kitap yazma üzerine düzenlediğimiz yarışmamızın bu yıl ki eseri Kemal Sayar hocamızın 'Merhamet' adlı kitabıydı. Yaklaşık 30 okulumuzda 300'ü aşkın öğrencimizin, 30'dan fazla rehber öğretmenimizin gözetiminde ve denetiminde yapılan bu seneki çalışma takdir edesiniz ki pandeminin zor şartları altında gerçekleştirildi. Öncelikle öğrencilerimize kitaplarını taktim ettik. Öğrencilerimiz süreç içerisinde kitaplarını okumaya başladılar. En sonunda kitapla ilgili öğrencilerimiz bir kompozisyon hazırladılar. Bu eserler bizim belirlediğimiz bir komisyon tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu ve en nihayetinde de 10 tane öğrencimizin eseri ödül almaya hak kazandı. İlim, irfan yolunda şuurlu gençlik yetiştirmek adına Eğitim Bir Sen olarak düzenlediğimiz bu yarışmaya emek veren herkese teşekkür ederim' diye konuştu.
GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUM
Gençlere doğru bilgiyi vermenin önemine değinen AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, 'Böyle özel bir günde böyle anlamlı bir program bizim için çok daha değerli. Gelişen çağda bilgiye ulaşmak çok çok kolay oldu. Belki de o yüzden bilginin değeri düştü. Bir bilenle bilge nesil. Bundan daha güzeli olabilir mi? bir bilge ile bilgiye ulaşmak çok değerli. Öğretmenlerimize ve ailelerine çok teşekkür ediyorum bu bilinçte gençler yetiştirdikleri için. 15 Temmuz'da gördük gençlerimizin nasıl demokrasiye, ülkesine, milletine sahip çıktık. Biz değerlerimizi küçük yaşta gençlerimize verirsek doğru bilgi ile donatırsak onlara yol gösterirsek geleceğimiz güvence altında. Ben buna gönülden inanıyorum' şeklinde konuştu.
HEPİMİZ İFTİHAR ETTİK
'Bugün 15 Temmuz olduğu için öncelikle 15 Temmuz şehitlerimize ve bütün şehitlerimize Allahtan rahmet dileyerek sözlerime başlamak istiyorum' diyen AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, 'Eğitim Bir Sen'in kurucusu Mehmet Akif İnan abimizi de rahmetle anıyorum. Bu seneki programın ana yazarı olarak Kemal Sayar seçilmiş. Kendi adıma ve Emine Nur Günay Milletvekilimiz adına küçük bir pay çıkarmak istiyorum. Çünkü Kemal Sayar bizim mektep kardeşimiz. Biz Emine Hanım da ben de Kemal Sayar da Eskişehir Anadolu Lisesi mezunuyuz. Bu sene Eskişehir Anadolu Lisesi'nin yetiştirdiği değerli bilim insanının kitabının bu sene ki kitabın ana teması olması hem de böyle güzel bir tema olması, merhamet olması bizi çok duygulandırdı, iftihar ettik. Tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Yarışmanın 1'incisi Burak Çelik, 2'ncisi Ayşenur Elibol, 3'üncüsü Eylül Karakaş olarak açıklandı. Ömer Faruk İnan Özel Ödülü'ne layık görülen öğrenciler ise şu şekilde: Ezgi Dürgel, Beyzanur Pekdemir, Fatma Elif Uçar, Tülay Şen, Sudenur Çeken, Gamze Akkuleli, Betül Toraman.MELTEM KARAKAŞ KAYA



Editör: TE Bilisim