Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 2019'un Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde 'ben artık yokum' demesi halinde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile birlikte adı geçen Kazım Kurt, 'Ben dava adamıyım. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Partim bana ne görev verirse 'hayır' demem. Seyitgazi Belediye Başkanı adayı yapsın. 'Hayır' demem. Gidip seçimi kazanmak için çalışırım' dedi.

'GEÇMİŞTE FEDAKARLIK
YAPTIM, YİNE YAPARIM'

'Ben bir kere partiliyim. Militan derece de partiliyim. Bana partim hangi görevi verirse oraya giderim. Ben milletvekilliğini bırakıp fedakarlık yaparak Odunpazarı İlçe Belediye Başkanı oldum. Fedakarlık göstermiş insanlardan biriyim ' diyen Kurt, şöyle konuştu:
'Kimse küçük kafasında beni bir yere oturtmaya kalkmasın. Ben kendine göre iddiası olan, deneyimi ve inancı olan bir partiliyim. Bana partim git Seyitgazi Belediye Başkanlığına aday olur. Hiç tereddüt etmeden gider olurum. Ben bunu kanıtlamış birisiyim. İçten pazarlıklarla sorun yaratan birisi olmam. Ben sorun çözen adamım. Ben CHP'nin iktidar olması için ne yapması gerekiyorsa bunu yapanlardanım. Hiçbir yere aday olmaktan da korkmam. Böyle bir kompleksim yok. Mart 2019 da yapılacak yerel seçimlerde partim bana 'sen kenarda dur' dese de küsmem. Partimim seçim kazanması için son güne kadar çalışırım. Başkaları gibi benin aday göstermediler hadi eyvallah demem. Ben de o yok. Ben partimden ihraç edildiğim günlerde de partim için köy köy, ilçe ilçe gezerek partime oy istedim. Ben Türkiye'yi tanıyan Eskişehir'i, hukuku, siyaseti, Türkiye yönetimini bilen iddialı biriyim. Her alanda oturduğum zaman en az yarım saat konuşacak bilgi dağarcığına sahibim. '

'KILIÇDAROĞLU
ADAY DEĞİL'

'Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı?' şeklindeki soruya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt şu cevabı verdi:
'Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıkladı. Sayın Kılıçdaroğlu herkesi kucaklayacak, sadece CHP kimliği ile hareket etmeyecek, parlamenter demokratik sisteme yeniden dönmeyi taahhüt edecek anayasa taslağını ortaya koyacak, sağdan da, soldan dakürtten, alevidenyani toplumun her kesiminden oy alabilecek bir aday arıyoruz diyor. Her kesimin sıcak baktığı destek vereceği ortak bir aday arıyoruz diyor. Bunun deşelemenin pratikte bir yararı yok. Bazı arkadaşlar sen git ben genel başkan olayım beklentisi içerisinde olabilirler. Veya sen genel başkan olacaksan cumhurbaşkanı adayı olarak adayı olacaksan benim ismini açıkla gibi klasik laflar edenler var. Bunlar klasik ayak oyunları. Zaten partiyi bu tür zihniyetle yönettiğimiz için iktidar olamadık. Dolayısıyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu kendisi için bir şey istemiyor. Bu toplum için 1-Parlomenter Demokratik Sistem 2-Adalet, 3-Toplumun kalkınması 4-Barış Huzur. Biz bunu nasıl ve hangi adayla sağlarız buna bakıyor. Cumhurbaşkanı seçmeye sadece CHP'nin oyu yemiyor. Yüzde 51 oy alacak aday olacak. O zaman cumhurbaşkanı adayı kimden oy alacak. MHP'lilerden, HDP'lilerden, Kürtlerden, AKP'liden, sosyalistten, ateistten oy alacak aday çıkarmak zorundayız. Toplumun her kesiminden oy alacak aday bulmak zorundayız. Çünkü cumhurbaşkanı toplumun tüm kesimlerini kucaklar. Şu andaki cumhurbaşkanımız maalesef öyle yapmıyor. İtici konuşmalarıyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlunu adata linç edecek. Sorumlu siyasetçiler kucaklayıcı olacak. Sorumlu siyasetçilerin görevi iç barışı ve huzuru sağlamak olmalı. Bu vatan haini, bu terörist v.s gibi kişilere atıflarda bulunan cumhurbaşkanı toplumun her kesimini kucaklamıyor. Zaten cumhurbaşkanın bir partinin genel başkanı olması doğru değil. Ben bu ülkenin birliğinden dirliğinden sorumlu bir cumhurbaşkanın bana hakaret dili kullanmasından rahatsızım.'

ADAY OLURSA
GURUR DUYARIM

'Cumhurbaşkanlığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de adı kulislerde dolaşıyor. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna da şöyle yanıt verdi:
'Sayın Yılmaz Büyükerşen toplumun her kesimine kendisini kabul ettirmiş, tanınan bir isim. Böyle bir düşüncesi olup olmadığını bilmiyorum. Kendisi kabul eder, partim de aday gösterirse bir Eskişehirli ve CHP'nin bir mensubu olarak gurur duyar, seçilebilmesi içinde elimden gayreti sonuna kadar gösteririm.' Geçen 3,5 yıllık görev süresi içerisinde Odunpazarı İlçesi sınırları içerisinde 250 dönüm alanı ağaçlandırarak orman yaptıkları da kaydeden Kurt, bu konuda da şunları söyledi:
'Odunpazarı İlçesinin merkezinde orman yok. Ben seçildiğimde şunu söylemiştim. 5 yılda her yıl 20 dönüm olmak üzere toplam 100 dönüm orman yapacağım diye söz vermiştim. Hedef koymuştuk. Şu anda 250 dönüm orman yapmış durumdayız. Ihlamur Kent'te, 75. Yıl Mahallesinde, TEKSAN Küçük Sanayi Sitesi'nin içerisinde kurmuş olduğumuz ormanlarla 200 dönümü aşkın işyerlerinin ve apartmanlarım arasında orman ürettik. '
Editör: TE Bilisim