Kasap Kadir Şen, kırmızı et satışları hakkında konuştu. Kurban bayramı nedeniyle vatandaşın evinde et olduğunu belirten Şen, bunun şu an için satışları düşürdüğünü söyledi. Şen, 'Bayram öncesi işler iyiydi. İş oldu. Kurban kesemeyen vatandaş arefe günü et aldı. 9 günlük tatil de işleri etkiledi. Vatandaşlar şehir dışına çıktı. Et fiyatları aynı. Şu an zam yok' dedi.
KUŞBAŞI 150 LİRAYA ÇIKTI
Et fiyatları hakkında bilgi veren Şen, '1 kilo kıyma 140 lira, kuşbaşı 150 lira, rosto 155 kira, biftek 170 lira, kuzu kuşbaşı 155 lira. Önümüzdeki günlerde zam beklemiyoruz. Kurban bayramı nedeniyle yakın zamanda et fiyatlarına zam gelmez diye düşünüyorum. Memur ve emekliler maaş alıncaya kadar ete zam gelmez. Vatandaşın elinde bayram nedeniyle et var' diye konuştu.
ESKİYE ORANLA İŞLER AZ
Eskiye oranla işlerde düşüş olduğunu da söyleyen Şen, 'Vatandaş yine de mümkün olduğunca alışverişini yapmaya çalışıyor. Yüzde 50 nakit, yüzde 50 kartla alışveriş yapılıyor. Vatandaş eskisi kadar nakit veremiyor. Tabi bayram öncesi devlet vatandaşa maaş verdiği için de satışlar oldu diyebilirim' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim