Pandemi sürecinde de birçok fabrikada virüs ile ilgili önlemlerini alarak çalışmalarını sürdürdü. ESO'da ise başlatılan Covid-19 antikor testleri ile çalışanlar belirli aralıklarla kontrol ediliyor. Böylece virüsün bulaş riski azalarak personeller güvence altına alınmış oluyor.
SANAYİCİLERE ÖNERDİ
Konu ile alakalı ciddi çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten ESO Başkanı Kesikbaş, 'Hem İl Sanayi Müdürlüğümüz, hem İl Sağlık Müdürlüğümüz, hem de Sanayi Odası olarak Covid-19 antikor testlerini biz mayıs ayında başlattık. Yaklaşık olarak mayıs - haziran ayları içerisinde 7 binin üzerinde bir rakamda antikor testi yapıldı. Yüzde 2.4 gibi bir pozitif oran vardı. Bütün sanayicilerimize, fabrikalarımıza, yaklaşık 800 üyemize bu hizmeti sunuyoruz. Temmuz ayının sonundan itibaren yapmış olduğumuz antikor testlerinde endişe ile şunu görüyoruz ki rakamlar yüzde 4.5-5 civarında seyretmekte. Bugüne kadar yapılmış antikor testlerini 10 bini geçti. İstatistiklerin artıyor olması da endişe verici. Ben bunu tüm sanayici arkadaşlara öneriyorum. Eskişehir'de şu anda rakamlar fena değil ama mayıs ayındaki rakamlara tekrar hızlıca geri dönüyor. O yüzden özellikle maske, mesafe, hijyen konusunda Eskişehir sanayicisi duyarlı' dedi.
FİLYASYON ÇALIŞMASI
Bütün sanayicilere Covid-19 antikor testlerinin fabrikalarının içerisinde yapmalarını öneren Başkan Kesikbaş, '200 kişi çalışan bir fabrikada, 1 kişide pozitif çıksa dahi, anında onu görmüş oluyorsunuz. Zaten antikor testi pozitif çıkan ardından sağlık bakanlığı tarafından psr testine tabi tutuluyor. Ola ki negatif çıksa da, sağlık bakanlığı kontrol altına almış oluyor. Ciddi bir filyasyon çalışması yapılıyor' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim