3 GÜN SÜRECEK

28-31 Mayıs tarihleri arasında başta Kızılay Eskişehir Şubesi olmak üzere Tepebaşı Kaymakamlığı, Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Ticaret Odası, Odunpazarı Kent Konseyi, Erasmus ve TOBB katkılarıyla gerçekleşecek olan 'Genç Tüketici Hakları Zirvesi' 81 ilden 100 gencin katılımıyla başladı. Eskişehir Öğretmenevi'nde gerçekleşen zirvede Eskişehir Tüketici Derneği Başkanı Hasan Atak, Kızılay Şube Müdürü Cafer Yıldırım, Türk-İş İl Temsilcisi Necat Kılıç, TÜKODER Şube Başkanı Sülahi Özalp, Odunpazarı Kent Konseyi Genel Sekreteri İsmail Kumru yer aldı.

İlk günde konuşan Eskişehir Tüketici Derneği (ESTÜKDER) Başkanı Hasan Atak, dernek olarak Eskişehir genelinde önemli işlere imza attıklarını söyleyerek, 'İlimiz genelinde yaptığımız başarılı çalışmaları ülkemiz genelinde yer aldığımız tüketici dernekleri federasyonu ile ülkemiz genelinde değer yaratarak devam ettirmekteyiz. Bu vizyon projemizden feyz alarak uluslar arası süreçlerde güçlenecek diye umut ediyor, bu bağlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi.

ZİRVEYİ ÖNEMSİYORUZ

Zirveyi önemsediklerini söyleyen Atak, 'Özellikle tüketici hakları konusunda birlikte hareket etmenin, karar alma mekanizmalarında yer almanın yapılandırılmış diyalog unsurlarının kurulmasının sağlanmasının da temel öge olarak görüyoruz. Bu doğrultuda projemiz başta yerel düzeyde Kızılay Eskişehir şubesi, Eskişehir Ticaret Odası, TOBB İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarının, Kaymakamlıklarımızın, Odunpazarı Belediyemiz ve Odunpazarı Belediyemiz ve Odunpazarı Kent Konseyinin ortak aklını taşımakta, ulusal düzeyde yaklaşık 81 ilden 300 başvuru arasından 100 gencimizin politik katkı ve proje çıktılarını amaçlamaktadır' diye konuştu.

ZİRVE ÇIKTILARI BAKANLARLA BULUŞACAK

Proje amacından bahseden Atak, 'Projemizle tüketim yoğunluğunda geniş potansiyele sahip genç tüketicilerin tüketici hakları kapsamında ve hukuki zeminde oluşturulan heyet veya komisyonlarda temsil edilebilirliklerinin güçlendirilmesi sağlayacağız. Zirve çıktıları Eskişehir yanı sıra TBMM, Bakanlıklar düzeyinde kamu ve sivil toplum liderleriyle paylaşılacaktır' ifadelerini kullandı. Atak'ın konuşmasından sonra katılımcılar birer konuşma yaparak zirvenin önemine değindiler.(HM)

Editör: TE Bilisim