Gülpınar Mahallesinde yaşayan vatandaşlar yıllardır doğalgazın hayatlarına girmesine bekliyor. 500 nüfuslu mahallenin bin 600 metre uzağında doğalgaz kullanılırken, mağdur vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor.
BEKLİYORUZ
Mahallenin 23 yaşındaki genç Muhtarı İsmail Keskiner, 'Doğalgaz sıkıntımız için her yere gittik. Altyapı, imar ve parke taşları eksik bahaneleriyle yapılmayan doğalgaz sorunumuzda belirtilen bütün eksiklerimizi tamamladık. Yetkililer kontrol için geldiler ve 150 abonenin yeterli olacağını söylediler. Abonelik ücretinin öncelikle yatırılacağını ve ortalama kişi başına bin 200 lira olacağını ifade ettiler. Mihalıççık ilçesi kilometrelerce uzak olmasına ve maliyetinin fazla olmasına rağmen doğalgaza kavuştu ama mahallemize bin 600 metrelik mesafeyle doğalgazı getirmediler. Buradan yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz. Yaklaşık 11 yıldır bu sıkıntıları çekiyoruz. Köyümüzde çok fazla yaşlı vatandaşımız var' diye konuştu.

BİZE GETİRİLMİYOR
Kent merkezine yakın olmalarına rağmen kömürle ısındıklarını aktaran mahalle sakinlerinden Sevda Konuker ise 'Evde çocuklarımız ve yaşlılarımız var. Yemeklerimizi tüp ile yapıyoruz. Tüpün fiyatı olmuş 130 lira. Kömürü taksitli almak istediğimiz zaman 2 bin lira civarını buluyor. Doğalgaz çok yakın olmasına rağmen bize getirilmiyor. Bu yüzden dolayı köyümüzün nüfusu azalıyor' şeklinde konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim