DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, 2018 yılında yasal düzenlemeler sonucu ülke genelinde arazi toplulaştırma çalışma yetkisi verilen DSİ'nin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Arazi toplulaştırmanın sulama yatırım maliyetlerinden tasarruf ve modern sulama metotlarının uygulanmasını kolaylaştıracağını belirten Aydın, 2019 yılında Eskişehir'de toplam 120 bin dekar arazinin toplulaştırıldığını sözlerine ekledi. DSİ Genel Müdürü Aydın ayrıca, Eskişehir'de 2020 yılı sonuna kadar 400 bin dekar alanın toplulaştırılmasını hedeflediklerini vurguladı.
TASARRUF SAĞLANACAK
Arazi toplulaştırma çalışmalarının avantajlarından söz eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, 'Sulama projeleri arazi toplulaştırmasına bağlı olarak uygulandığı takdirde parsel sınırlarına bağlı kalmadan en ekonomik şekilde, sulama, yol ve tahliye planlaması yapıldığından, yatırım maliyetlerinde tasarruf sağlanmaktadır. Diğer taraftan arazi toplulaştırma projeleri ile kamulaştırma maliyetleri yüzde 90 oranında azalmaktadır' ifadelerini kullandı.
DEVAM EDECEK
Türkiye genelinde tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, '2019 yılında Eskişehir ve Kütahya illerinde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulundu. Aydın, 'Eskişehir ilimizde 2019 yılında 2 adet projede toplam 520 bin dekar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 120 bin dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanarak tapu tescil işlemleri gerçekleştirilmiştir. Devam eden çalışmalarla 400 bin dekar alanın 2020 yılı sonuna kadar toplulaştırılmasının hedefleniyor' dedi.
Editör: TE Bilisim