Tüm Türkiye'de Çin'den gelen Covid-19 aşısı sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Yenikent'te bulunan Diş Hastanesi'nde hem hastane personeli hem de 112 Acil Servisi'nde çalışan sağlık personeli Covid-19 aşısını oldu. Aşılanmanın önemine dikkat çeken Köksal, 'Her şeye rağmen sağlık çalışanlarına ve yetkililere teşekkür ediyoruz ve bütün Türkiye olarak aşılanmanın hızlı bir şekilde tüm vatandaşlarımıızn aşılanmasını temenni edityoruz. Çocuklarımıza yaptırdığımız gibi bir aşı. Bunun için de Türkiye bu alanda en risksiz olanı seçmiş gibi duruyor. Biz de aşımızı destekliyoruz bu konuda. Çalışma arkadaşlarımıza örnek olsun diye ilk gün de biz yaptırdık. Ve her zaman söylüyoruz ilk ulaşabildiğiniz aşı her zaman en güvenli aşıdır. Aşımızı olduk inşallah tüm memlekete sağlık getirir bu süreç' dedi.
AYNI ANDA 100 AŞILAMA BİRİMİ
'100 aşı birimi ayı anda hizmet veriyor Eskişehir'de' diyen Köksal, 'Eskişehir Osmangazi Üniversitemizde 25 tane aşılama birimi, Şehir Hastanesi'nde 20 tane aşılama birimi, Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde 20 tabe aşılama birimi kuruldu. Randevu sistemi ile başvuru yapılıyor ve aşıya ulaşıyorlar. İlerde vatandaşa doğru geçiş yaptığımızda da aile hekimliği sistemimizden de randevu alınacak. Aşıyı hızlı bir şekilde uygulamamız gerekiyor. İnsanlarımız randevu sistemi ile beklemeden aşısını olacak. Yaklaşık 100 aşılama birimi ayı anda hizmet veriyor Eskişehir'de. Ayrıca şehrimizde 14 bin 400 doz aşı var şu anda. İkinci ve üçüncü dozların hızlı bir şekilde geleceğini düşünüyoruz. Hızla bir şekilde de şehrimizde hızlı bir şekilde ilerleyecek inşallah' diye konuştu.
DÜNYAYA ÖRNEK SAĞLIK SİSTEMİ
Eskişehir'de yaklaşık 10 bin sağlık çalışanının olduğuna dikkat çeken Köksal, 'Üç günlük gibi kısa bir sürede aşılama süreci biter. Mühim olan insanların aşı olmaya gelmesi. Hamile olanlar, bebek emzirenler aşı yaptırmıyor, korona geçirmş olan ve belli grup hastalığı olan kişilere uygulanmıyor. Eskişehir'de 1500 sağlık çalışanı Covid'e yakalandı. Mevcutta özel hastaneler dahil 10 bin sağlık çalışanı var Eskişehir'de. Bunun 1500-2000 tanesi aşı olamayacak hastalığı geçirdiği için. Yüzde 18 yakalanma oranı var Eskişehir'de. 18 yaş altına da aşı yapılmıyor. Bu da nüfusun yüzde 20'si demek. Yani çok sıkıntı olmayacaktır bence. Yeter ki Sağlık Bakanlığı yeteri kadar aşıyı ulaştırsın bizlere. Türkiye antremanlı bir ülke aşı ve sağlık konusunda. Dünyaya örnek bir sağlık sistemimiz var' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim