AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Günay, mesajında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün hem hüzün hem de gurur ve kararlıkla kutlandığını belirtti.

Türk halkının demokrasi uğruna şehitler verdiğini, çocukların, ailelerin sevdiklerini kaybettiğini anımsatan Günay, şunları kaydetti:

'15 Temmuz şehitlerimizi minnetle ve rahmetle yad ediyor, gazilerimize hayırlı ömürler diliyoruz. Milletimiz dünya siyaset tarihinde yeni bir dönemi başlattı, demokrasiye sözde değil özde nasıl sahip çıkılır tüm dünyaya gösterdi. Demokrasi sözünü dillerinden düşürmeyip başka ülkelerdeki demokratik sistemleri değiştirmeye çalışan güçlere unutamayacakları bir ders verdi. Her tür terör yapısıyla mücadele ediyoruz, toprak bütünlüğümüzü koruyoruz. FETÖ terör örgütünü kullanarak demokrasi ve vatanımıza karşı yapılan hain darbe girişimine o kara gecede Türk milleti güçlü duruşuyla cevap verdi.

Devletimizin her kademesine sızan ve özellikle silahlı kuvvetler, güvenlik güçleri ve istihbarat birimleri hainlerden arındıkça, terörle mücadelede son 40 yılın en büyük başarıları elde edildi. Demokrasi ve Milli Birlik Günü bir liderin milleti ile omuz omuza verdiğinde neleri değiştirebileceğinin simgesi oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Türk milleti hain darbe girişimini geri püskürtülerek ortadan kaldırıldı, Türkiye tarihinde yeni bir sayfa açtı.'


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 15 Temmuz darbe girişiminin 6'ncı yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında laikliğin ülkemiz için önemini bir kez daha hatırlatan Başkan Kurt, 15 Temmuz 2016'da ülkemizin maruz kaldığı alçak darbe girişiminin demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğini vurguladı. Bu anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişiminin Cumhuriyet'in kazanımlarının önemini bir kez daha gösterdiğini söyleyen Başkan Kurt, mesajına şu sözlerle devam etti: 'Bu saldırı karşısında tüm siyasi partilerin kararlı duruşu, yüce Türk Milleti'nin Cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkması demokrasi dışı bu girişimin başarılı olmasına engel oldu. Bu süreçte birçok vatandaşımız ve güvenlik görevlimiz hayatını kaybederken; tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokrasimizin temsil merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bombalar düştü. Darbelerin karanlık yüzünü defalarca görmüş Türk Halkı bir bütün olarak bu saldırı karşısında dimdik durdu. Bir daha bu acıların yaşanmaması için başta laiklik olmak üzere, bilimsel, çağdaş eğitime, Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sıkı sıkıya sarılmalıyız.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminin 6'ncı yılında bir mesaj yayımladı.
Mesajında Türk Milletinin hiçbir otoriteye karşı boyun eğmeyeceğini vurgulayan Başkan Ataç, '15 Temmuz 2016'da, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. 15 Temmuz tarihi, her zaman demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak anımsanacak. Bu saldırı karşısında tüm siyasi partilerimizin kararlı duruşu, yüce Türk Milleti'nin cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkması, demokrasi dışı girişimin başarılı olmasına engel oldu. Bu süreçte birçok vatandaşımız ve güvenlik görevlimiz hayatını kaybederken, tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokrasimizin temsil merkezi olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bombalar düştü. Darbelerin karanlık yüzünü defalarca görmüş Türk halkı, siyasi parti ve etnik köken gözetmeksizin bu saldırı karşısında dimdik durdu. Çok iyi bilinmelidir ki, Türk Milleti sivil ya da askeri hiç bir otoriter gücün kendi egemenliğini yok saymasına, laik ve demokratik yönetim şeklinin ortadan kaldırılmasına izin vermeyecektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Unutulmamalıdır ki; hiçbir güç, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik, beraberlik ve barış içinde yaşama arzusunun önüne geçemez. Bu duygularla darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı dileklerimi iletirken, gazilerimize ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum' sözlerini kullandı.

Kesikbaş: '15 Temmuz ülkemiz için milattır'
Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, '15 Temmuz, ülkemiz için bir milat olmuş ve demokrasinin hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacağı en net şekilde ortaya konmuştur' dedi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Kesikbaş, 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini, milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez anlayışının kalıcı olarak tescillendiği 15 Temmuz'un 6. yıl dönümündeyiz. 15 Temmuz, ülkemiz için bir milat olmuş ve halkımız demokrasisinin hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacağı en net şekilde ortaya konmuştur. Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi sayesinde kardeş kavgası başlatmak isteyenler arzularına ulaşamamıştır. Bir 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde daha şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler'in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hakkındaki mesajı
Aziz milletimiz 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimine geçit vermemiş, Türk milleti duruşuyla ve mücadelesiyle demokrasiye olan inancını ispat etmiştir.
Türk milleti 15 Temmuz gecesi canı pahasına darbecilerin karşısında durmuş, ülkemizin geleceği için mücadele etmiştir.
15 Temmuz tarihi ülke olarak bir daha aynı tehlikelerle karşı karşıya kalmamak için gerekli önlemleri almamızın ve demokrasimizi güçlendirmemiz için daha güçlü adımlar atmamızın önemini de göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.

15 TEMMUZ BİR MİLAT!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Hanifi Şimşek, '15 Temmuz, Türkiye için bir milattır. Hain darbe girişimi bertaraf edilmiş ve ülkemizde darbeler dönemi kapanmıştır' dedi.
Mesajında Türkiye'nin emperyalist güçlerin hedefinde olduğunu ve sürekli tehdit altında olduğunu belirten TÜMMER Başkanı Hanifi Şimşek, şu ifadelere yer verdi: 'En son başımıza gelen ve şükür ki milletimizin feraseti, cesareti, gayreti ve dik duruşuyla önlediğimiz 15 Temmuz hain darbe girişimi hala hafızalarımızda, darbeye karşı direnen ve şehitlik mertebesine erişen şehitlerimizin derin acıları ise yüreklerimizdedir. Türkiye, yine söz konusu övünç kaynağı zaferle birlikte, ciddi bir demokrasi sınavı vermiş ve dünyanın kıskandığı bir başarıya ulaşmıştır; bu noktada 15 Temmuz sonrası hukuk alanında yapılan reformlar da Türk demokrasisinin güçlenmesine katkı sağlamış, uluslararası arenada Türkiye'nin imajını da olumlu yönde etkilemiştir. Ama'sız ve fakat'sız' Demokrasi Nöbetleri'ne destek verdim. Bu tavrım hala devam ediyor ve her koşulda ilelebet devam edecek. Şu konu net olarak bilinmelidir ki: Vatan topraklarımıza göz dikenlerin gözlerini oymaktan bir an olsun çekinmeyiz!'


Editör: TE Bilisim