150 yıllık değirmende üretim

Videoyu Aç 150 yıllık  değirmende üretim
A
a

Frig Vadisinde tarihle iç içe yaşayan Şaziye Akduman ve Hatice Çabuk, dedelerinden kalma 150 yıllık taş değirmeninde muhacir kaya biberi öğütüyor.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk

Yıllar önce Bulgaristan’ın Şumnu kentinden Türkiye’ye göçen Şaziye Akman ve Hatice Çabuk’un aileleri Seyitgazi ilçesine bağlı Çukurca Mahallesine yerleşmiş. Tam 150 yıllık taş değirmeni ile muhacir kaya biberi öğüten ev hanımları toz haline gelen biberin kilogramını 50 liradan satıyor. Şaziye Akduman, muhacir kaya biberinin hazırlanmasının zor ve meşakkatli bir iş olduğunu söyledi. 58 yaşındaki Akduman, “Değirmende öğüteceğimiz zaman biberlerimizi tek tek silip tekrar kurutuyoruz. Biberler iyice kuruduktan sonra poşetleyip eziyoruz. Dedelerimizden kalma taş değirmenimiz var. Karışımımızı taşlar yardımıyla öğütüyoruz” dedi. İHA
 
Arıman Web reklam
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Eskişehir ve Eskişehirspor haberleri için gerçek kaynağınız Sonhaber Gazetesi