CHP Eskişehir İl örgütü tarafından Vilayet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve birçok partili katıldı.


Görkemli Direnişin Adı

Törende konuşan ve 'Bu büyük günün ülkemiz için aydınlık ve huzurlu günlerin müjdecisi olmasını diliyoruz' diyerek sözlerine başlayan Recep Taşel, '19 Mayıs; ulusu cumhuriyete ve özgürlüğe kavuşturan görkemli ve ödünsüz direnişin adıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları büyük bir cesaretle nasıl Anadolu'yu kuşatan puslu havayı dağıtmışsa, yorgun ve yoksul halkı nasıl ayağa kaldırmışsa CHP, 19 Mayıs 1919 ruhu ve inancıyla içinde bulunduğumuz bu karanlığı da yok edecektir. CHP olarak Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayısta başlattıkları büyük direnişten aldığımız güç ve ilhamla, partimizin köklerinin dayandığı büyük mücadelenin başladığı o kutlu günün 102. yıl dönümünde, Türkiye'de yaşanan her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkıyoruz. Kuvayı Milliye geçmişimizden ve geleneğimizden aldığımız güçle, ülkemizin geleceğini aklın öncülüğü, bilim ve sanatın yol göstericiliğiyle yeniden inşa edeceğiz' diye konuştu.

Unutturamayacaklar

Türk milletinin her zaman Atatürk'ten ve cumhuriyetten yana tavır alacağını söyleyen Kazım Kurt, 'Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük bayramı. Kuruluşun temellerinin atıldığı gün. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün. Ve 100 yıl geçmiş olmasına rağmen o bilinçle o duyguyla alanları dolduruyoruz. Doldurmak zorundayız. Bunu unutturmaya çalışanlara inat daha çok coşkuyla kutlamamız gerekiyor. Resmi törenlerin bilerek ve isteyerek sönük geçmesini sağlamaya çalışan iktidar bunu unutturamayacak. Ben Türk insanının bağımsızlıktan yana, ulusal kurtuluştan yana ve cumhuriyetten yana tavrını devam ettireceğine inanıyorum. Atatürk'ün en büyük bayramı ve gençliğin ağırlıklı bir şekilde temsil edilmesi gereken bayram. Kutlu olsun' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim