Pandemiden dolayı ehliyet almak isteyen sürücü adayları, teorik dersi almış ve teorik sınavı geçtikten sonra direksiyon sınavının yapılacağı günü bekliyordu. Bekledikleri haber geçen gün geldi. İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelgede hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından sürücü adaylarının ve sınavda görevli olanların uygulamadan muaf olduğunu duyurdu. Bu kapsamda 2 aydır ehliyet almayı bekleyen sürücü adayları bu hafta sonu sınavlarını gerçekleştirdi.
SINAVLAR CUMARTESİ BAŞLADI
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir Sürücü Kursları Derneği Başkanı Metin Sayın, 'Bizim eğitimlerimiz teorik, direksiyon teorik sınavlar ve direksiyon sınavı olarak komplike yapılıyor. Bunlardan birinin eksikliği hem sektöre hem kursiyerleri zorluyor. Pandemi dönemindeyiz. Mart ve Haziranda bir ara verdik. Ondan sonra eğitimlerimize ara verdik. Bundan 2 ay önce direksiyon sınavlarını durdurdular. Biz eğitimlerimizi yapıyorduk, oldukça da adayımız vardı. Eğitimlerini almışlardı sadece sınavlarını bekliyorlardır. Bu adayların içerisinde işten dolayı ehliyet alanlar var, pandemiden dolayı özel aracını kullanmak isteyen kursiyerlerimiz vardı. Bu müjdeli haberi öğrendiler. Dün itibariyle sınavlara başladık. Bugün de ikincisini yapıyoruz' dedi.
KISMEN RAHAT OLACAK
Sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı yolda trafiğin fazla olmamasından kaynaklı bir rahatlama olmadığını belirten Sayın, 'Kısmen rahat olacak. Bizi sürücü kursu araçlarımız bir trafik oluşturuyor. Bu trafik yeterli oluyor. Özel yaptıkları manevralar da var. Bunlar da önemli. Orada ister trafik olsun ister olmasın yapabildikleri sürece normal zamanda da rahat araç sürmüş oluyorlar' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim