Toplantı hakkında bilgi veren Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, gündemlerindeki konuları görüşmek üzere toplandıklarını söyledi. Vali Tuna, 'Bu zamana kadar ajansımızın desteklediği proje ve faaliyetlerin istihdam, yatırım, ithalat, ihracat, turizm ve diğer açılardan bölge kalkınması açısından doğurduğu etkiler, sonuçlar konuşulacak ve tartışılacak. Ajansımız faaliyete başladığı zamandan beri bölgenin kalkınmasına çok önemli katkılar sunmuştur. Biz Eskişehir olarak bu pastadan daha fazla pay alabilmek için önümüzdeki günlerde ilana çıkacak olan destek programına yönelik proje hazırlanması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine ilgili bütün taraflara çağrımız güzel projeler hazırlayalım. İyi projeler gelsin ve bu kaynaklar olması gereken yere gitsin. Bölgemizin hak ettiği şekilde hızla gelişen bölgenin daha iyi noktalara gelebilmesi noktasında sınırı kaynakları optimum şekilde değerlendirelim. Bu projelerin izlenmesi ve değerlendirilmesi çok önem arz ediyor. Bu çalışmalarda bilimsel bir şekilde verilere dayalı olarak arkadaşlarımız yapıyorlar, yaptırıyorlar' dedi.

Bilecik Valisi Halil İbrahim Halil İbrahim Akpınar ise, 'Ajansın desteğiyle, yol göstermesiyle 3 ilimizin gelişmesine katkıda bulunabilirsek kendimizi bahtiyar kabul edeceğiz. Türkiye'nin en gelişmiş sanayisinin olduğu yerlerden Bursa, Eskişehir ve Bilecik inşallah daha iyi olacak' şeklinde konuştu.

Toplantıya, Bilecik Valisi Akpınar'ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Bursa, Eskişehir ve Bilecik İl Genel Meclis başkanları, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve yöneticiler katıldı.

Editör: TE Bilisim