Günay, İl Başkanı Murat Özcan, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Kaynarca, Ahmet Namık Akdoğan ve Nurettin Kaba'nın başta olmak üzere birçok ismin katılımıyla gerçekleşen toplantıda milletvekilleri seçim sonrası konuşmalarını yaparak basının sorularını yanıtladı. Mikrofonu ilk olarak eline alan Milletvekili Avcı, 'Böyle sıcağı sıcağına toplantı düzenledik. Bunun bir basın toplantısı değil sohbet toplantısı olduğunu o zaman da söylemiştik. Gerçekten çok güzel bir kampanya dönemi yaşadık. Siz onu çok güzel yansıttınız. Tüm Türkiye'de böyleydi fakat Eskişehir'de daha güzeldi' ifadelerini kullandı.

YENİ BİR
DÖNEM
Milletvekili Emine Nur Günay, bugün Türkiye'de yeni adımlar atma zamanı diyerek, 'Türkiye'nin borcunun ortalama oranı geriye gelmeye başladı. Bunlar tamamen piyasalara verilen sinyal. Sayın Cumhurbaşkanı liderliğinde Türkiye yeni bir döneme adım atıyor. Liderin arkasında büyük bir millet var' şeklinde konuştu. Çok farklı bir döneme girildiğini kaydeden Günay, 'Çok önemli reformalar var önümüzde. Vergi reformundan eğitim reformuna, kamu yönetimine kadar ekonomide yapısal sorunlara çözüm bulacak çözümler var. Hızla hayata geçireceğiz. Türkiye bu kadar kaos ortamının ortasında istikrar adası olarak sürdüreceğiz' dedi.

NABİ HOCAYA
TEŞEKKÜR
İl Başkanı Murat Özcan, başarılı bir seçim süreci geçirdiklerini söyleyerek, 'Her siyasetçi gibi sonuçları önümüze alacağız ve değerlendireceğiz. Gerçekten çok büyük katkıları olan aday arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de Nabi hocama hem bilgisini hem tecrübesini şehre ve bize yansıttığı için çok teşekkür ediyorum. Gözden uzak olan gönülden ırak olur derler ama öyle olmadı. İlçe başkanlarına da çok teşekkür ediyorum' diye konuştu. Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Kaynarca, yaklaşık 17-18 aydır çalışma yaptıklarının altını çizdi ve 'Onun üzerine böyle bir kampanyanın olması yerinde oldu' dedi. Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ise, 'Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Başta kampanyanın lokomotifi olan Nabi hocama ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz. Eskişehir'de kardeşliğin muhabbetin dostluğun zamanı' ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE'NİN
ÖNÜ AÇILDI
Seçim öncesi AK Parti'den milletvekili adayı olan Ahmet Namık Akdoğan, 'Bizim değerlerimiz şahsi değerler değildi. Türkiye kazandığı için sevinenlerin kim olduğunu ve üzülenlerin kim olduğunu gördük. Türkiye kazandı, millet kazandı. Zalimler üzüldü. Türkiye'nin önü açıldı. 2023 hedefine doğru Türkiye yoluna devam edecek' diye konuştu. Yine milletvekili adaylarından Nurettin Kaba ise bir ayı aşkın süredir sahalarda olduklarını ve hiçbir olumsuzluk yaşamadıklarını kaydetti. Kaba, 'Erdoğan liderliğinde Türkiye tekrardan cumhurbaşkanı ve yeni yönetim sistemi ile birlikte başladık yeni bir güne. Bütün mazlumlar Erdoğan'ın seçilmesine çok sevindi' dedi.

HARİTAYA
ÇOK YAKIŞTI
Konuşmaların ardından basının sorularına geçildi. Soruların büyük bir kısmını Milletvekili Nabi Avcı yanıtladı. 'CHP'nin bir vekil kaybetmesine mi sevindiniz yoksa dördüncü milletvekilini kaçırdığınıza mı üzüldünüz?' sorusunu cevaplayan Milletvekili Avcı, 'Biz böyle bir tartışma ve hesaplar yapmadık. Bu işler o hesaplarla doğrusu tutmaz. O hesapları yapanların üç mü dört mü diye hatta sonuçlar açıklandıktan sonra durun bakanlım sabaha tablo değişecek gibi hesaplarının ne kadar tuhaf olduğunu gördük. Olanda hayır vardır. Biz memnunuz. Biz cumhur ittifakı olarak dört milletvekili çıkardık. Eskişehir Türkiye'nin rengiyle bütünleşti diye telefonlar geliyor. Eskişehir o haritaya çok yakıştı, Eskişehir'e çok yakıştı' dedi. Ahmet Namık Akdoğan da görüşünü bildirerek, 'Ben Atatürk'ün kurduğu partinin teröristlerin siyasi uzantısı olan HDP'ye kaymasından dolayı üzüldüm. Terör uzantılarına destek vermek yakışmadı' ifadelerini kullandı.

2019 İÇİN
İŞARET FİŞEĞİ
Bu seçimlerin 2019 yerel seçimleri için 'işaret fişeği' olduğunu söyleyen Avcı, 'Millet o işareti verdi, Eskişehir o işareti verdi. Vatandaş oylarıyla bunu kanıtladı. Mart 2019'da Eskişehir'de çok şey değişecek' dedi. Yerel seçimde erken seçime gidilmeyeceğini düşündüğünü kaydeden Avcı, 'Zaten şurada ne kadar kaldı. Durduk yere zamanla oynamanın manası yok' diye konuştu. Seçim kampanyası sürecinde öğrenmiş oldukları bazı mahallelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmadığı konusunun altını çizen Avcı, 'Su gibi yol gibi çok temel ihtiyaçların bir siyasi şantaj konusu haline getirildiğini muhtarlar tarafından duyuyoruz. Haftada üç saat su veriliyor diyorlar. Sizin sandık bu kadarına müsaade etti diyorlar. Böyle hizmet anlayışı olmaz. Oradaki kral daha çok kralcı. Geçmişte biz ilçeleri dolaştığımızda vatandaş hangi işler büyükşehir uhdesinde sorumlu hangi işler de merkezi hükümetin uhdesinde vatandaş onu bilmiyordu. Şimdi onu öğrenmiş. Son kampanyada vatandaş da gördük. Şimdi biliyorlar. Kim neyi yapıyor kimin sorumluluğu var onu biliyorlar. Bunu öğrenmiş olmaları 2019 için önemli bir adım' ifadelerini kullandı.

296 VEKİL KARŞIMIZA
HİÇBİR ZAMAN ÇIKMAZ
AK Parti'nin parlamentoda çoğunluğu sağlayamamasıyla ilgili konuşan Avcı, 'Cumhurbaşkanı hükümeti kuracak. Meclisten güvenoyu almak zorunda değil. TBMM'nin en temel fonksiyonu yasaları yapmak. Yasaları yapmak için o gün mecliste çoğunluğu sağlamak yetiyor. AK Parti'nin herhangi bir yasayı çıkarması için İYİ Parti, HDP ve CHP'nin hiç onaylamadığı bir şey, 305 milletvekilinin bir araya gelmesi halinde o yasa çıkmaz. Bu kadar parti istemiyorsa AK Parti'de o yasayı yapmaz' dedi. 7 Haziran seçimlerinde buna benzer bir tablo çıktığını söyleyen Avcı, 'AK parti birinci sıraydı ama mecliste yoktu. Muhalefet bir araya gelirse meclis başkanlığı konusunu AK Parti'ye vermeyiz diyebildiler mi? Diyemediler. 296 karşımıza hiçbir zaman çıkmaz' diye konuştu.

MİLLET BAHÇESİ
2019'DA HİZMETTE
Yapılması planlanan Millet Bahçesi için TOKİ'yle protokol imzalandığını kaydeden Avcı, 2 Eylül 2019 ya da 29 Ekim 2019 tarihine kadar Millet Bahçesi'nin yapılacağını söyledi. Avcı, 'Eskişehir'de pek çok inşaatta yer altı suyu meselesi var. Orada su çıkıyor diye projeden vazgeçecek değiliz ama işleri uzatabiliyor' dedi. Diğer partilerin milletvekilleriyle de bir araya gelmek istediğini belirten Avcı, parti politikalarının da dışında konuşulacak pek çok sorun olduğunu vurguladı. Üniversitelerin bölünmesiyle ilgili de konuşan Avcı, üçüncü üniversitenin kuruluşuyla ilgili yasama çalışmaları başladığı zaman hükümetin tasarısında Eskişehir Üniversitesi'nin olmamasına muhalefetin karşı gelerek 'Biz bunun hesabını soracağız' dediğinin altını çizdi. Bu süreçte CHP'li milletvekillerini aradığını söyleyen Avcı, mecliste gerçekleştirilecek toplantıda birlik içerisinde önerge sunmak istediğini ancak CHP'li milletvekillerinin bu toplantıdan haberi olmadığını kaydetti. Avcı, 'Ben şöyle tahmin etmiştim. Gaye Usluer Milli Eğitim Komisyon Üyesi. Cemal ve Utku beye söylemiştir dedim. Maalesef orada Gaye hanımdan gerekli iş birliğini görmedik' dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir Teknik Üniversitesi'ni doğru bulmasına teşekkür eden Avcı, 'Düzgün bir iş yaptık. Üçüncü üniversite doğru bir iştir. Teknik Üniversite olması ayrıca doğru bir iştir. İnşallah sadece Türkiye'de değil tüm dünyada takdirle izlenen bir üniversite olacak. Yılmaz Beye de teşekkür ederim. Doğrusu budur. Üniversitenin partisi olur mu Allah aşkına?' ifadelerini kullandı.

SANTRAL SİYASET
MALZEMESİ DEĞİL
Termik Santral konusuna da değinen Avcı, 'Biz başından beri bu tartışmanın seçim dönemine denk gelmesinden ötürü tartışma yapılsın istemedik' dedi. Böyle bir tartışmanın sonucunda doğru verilere varılamayacağını söyleyen Avcı, 'Termik santral kararı verirken bir; oradaki toprak varlığımız gerçekten korunabilecek mi? Burası için tasarlanan termik santral büyük ova yasasıyla ne kadar uyumlu olabilir? Onun teknik özellikleri toprak varlığımıza herhangi bir olumsuz etki yapmayabilir mi? Bunu bilmemiz lazım. İki; havamıza ne tür bir etkisi olur? Birilerinin söylediği gibi tamamen burayı nefes alamaz hale mi getirir? Yoksa yeni arıtım teknolojileriyle o denilenlerden ne kadar uzak olacak? Üç; buradan çıkarılacak kömür gerçekten kaliteli midir? Bunları da siyasiler olarak değil bilim adamlarıyla karar vericileri buluşturarak yapmamız lazım. Bunun tarafları bilimsel olmalı' diye konuştu. Avcı, Alpu'dan çıkarılacak kömürün Mihalıççık'taki Adularya Santrali'nde değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini de ilgili kişilerle konuştuğunu belirtti. Termik santral konusunda herkesin ikna olması gerektiğini vurgulayan Avcı, 'Bu projenin doğru sağlıklı ve düzgün olduğu konusunda ikna olmamız lazım. Bu bir siyaset malzemesi değil. İTÜ'de özellikle santrallerin filtre sistemleriyle ilgili uzman bir bilim adamı olduğunu duydum ve ona veriler gönderdim. Biz de soralım. ETÜ de araştırsın. OGÜ de araştırsın. Bu konuyu siyasete kurban edemeyiz' dedi. HM
Editör: TE Bilisim