Merkez Odunpazarı ilçesi Orhangazi Camisi'nde görev yapan Mermer, bölgedeki yardım çalışmalarıyla tanınıyor.

Yaklaşık 25 yıl önce yaralı bir kediye yardım ettikten sonra sokak hayvanlarına bakmaya karar veren, o tarihten beri sokaklarda yaşayan kedi, köpek ve kuşları besleyen Mermer, hayvanların yanı sıra ihtiyaç sahiplerinin de yardımına koşuyor.

Sosyal paylaşım sitesindeki kendisine ait hesap aracığıyla hayırseverlerden topladığı para, giysi ve yiyecek gibi yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran, bu nedenle çevresinde 'yardımsever imam' olarak bilinen Mermer, kentte yaşayan özellikle Suriyeliler ve Iraklılar başta olmak üzere tüm mağdurlara yardım etmeye çalıştığını dile getirdi.

Mermer, mağdur insanları görünce üzüldüğünü dile getirerek, 'Zor durumda olan insanları ve hayvanları görünce dayanamıyorum. Bu nedenle elimden geldiğince onlara yardım etmek istiyorum. Boşta olduğum her an ihtiyaç sahipleri için bir şeyler yapmaya çalışıyorum' dedi.

Mermer, para, gıda, battaniye, giysi ve ev eşyası gibi yardımların ihtiyaç sahibi kişilere ulaştığını göstermek amacıyla fotoğraf çekip, bunları sosyal medya hesabında yayınladığını sözlerine ekledi.(AA)

Editör: TE Bilisim