Mağdur Askerler Platformu (MASP) Başkanı Servet Kahramaner, 28 Şubat sürecinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu kişilerin, askeriye içerisinde bulunan en başarılı isimleri tasfiye ettiğini belirterek o dönemde mağdur olan kişilerin itibarlarının iade edilmesini beklediklerini bildirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin halkın direnişiyle püskürtülmesinin ardından FETÖ üyelerinin devletin çeşitli kademelerinde meydana getirdiği tahribat yoğun biçimde tartışılıyor. Eskişehir Mağdur Askerler Platformu Derneği Başkanı Servet Kahramaner de kendisiyle birlikte birçok asker arkadaşının 28 Şubat sürecinde FETÖ tarafından mağdur edildiğini, hatta ileride gerçekleştirilecek bir darbe girişiminin önünde duracak kişileri bu süreçte suçsuz oldukları halde meslekten ihraç edildiğini ifade etti. 49 yaşındaki Kahramaner, kendisinin sivil liseyi bitirdikten sonra kendi isteğiyle İzmir Hava Teknik Okullar Komutanlığı'ndan mezun olduğunu belirterek 1 yıllık askeri eğitimin ardından muvazzaf astsubay olarak atandığını ve 15 yıl boyunca da farklı birliklerde görev yaptığını ifade etti. 28 Şubat sürecinin hemen ardından 1999 yılında silahlı kuvvetlerden disiplin gerekçesiyle, suçsuz olduğu halde ilişiğinin kesildiğini aktaran Kahramaner, kendilerini suçlayan kişilerin şu anda FETÖ'den içeriye alındığını ve mağdur askerler olarak itibarlarının iade edilmesini beklediklerini ifade etti.


28 Şubat sürecinde silahlı kuvvetler içinde dinine, örf ve adetlerine bağlı ve vatanını seven askerlerin irtica tehdidi olarak gösterilerek tasfiye edildiklerini ve bunu şimdi öğrendiklerini aktaran Kahramaner, 'Bugün, Fethullahcı Terör Örgütü'nün 28 Şubat dönemin baş aktörlerinden biri olduğu ortaya çıktı. Çünkü takdir edersiniz ki o dönem irtica tehdidi altında sadece silahlı kuvvetlerden 2 bin dolayında asker tasfiye edildi. Disiplin notu çok yüksek olan arkadaşlarımız bizler gibi, çok başarılı askerler, liyakatli askerler tasfiye edildi' dedi. İHA

Editör: TE Bilisim