Koronavirüs salgını nedeniyle ilk, ortaokul ve liselerin 1, üniversitelerin ise 3 hafta kesintisiz tatil edildiği açıklanmıştı. Öğrenci kenti olarak bilinen Eskişehir'de ise diğer illerden daha çok yoğunluk yaşadı. Uzun yıllardır sektörde bulunan ve özel bir otobüs şirketin vardiya amiri olan Gökhan Koşarer, 'İnsanlar haberleri gördükten sonra, yani haberlerde okulların tatil olacağı açıklandıktan sonra aşırı bir izdiham oldu. Biz evde olan çalışanlarımızı otogara ve şubelerimize çekerek yoğunluğu atlatmaya çalıştık. O gün ulaşım firmaların bütününde online sistemi çöktü. Bu nedenle de yoğunluk yaşandı' diye anlattı.
YOLCULARA ÇAĞRI
Yoğunluğun hala devam ettiğini belirten Koşarer, 'Özellikle üniversite öğrencileri Eskişehir'den ailelerinin yanına gitmeye çalışıyorlar. Bu yoğunluğun biz bu hafta çarşamba-perşembeye kadar devam edeceğini düşünüyoruz. Özellikle uzun yol arabalarımız tamamen dolu şu anda. Biz bu üç günde bu mevsimde iki ayda satacağımız, üç ayda satacağımız, biletleri bu üç günde sattık. Bu talebe cevap vermek için ilave araç çıkarttık. Bu araçların her kalkışında bakım ve ilaçlanması gerekiyor' ifadelerini kullandı. Yolculara çağrı yapan Koşarer, 'Eğer hasta birisi varsa ya da kendilerini hasta hissederlerse lütfen otobüse ya toplu taşım araçlara binmesinler. Çünkü içinde 46 kişiyle beraber seyahat ediyorsunuz. Hastalığını herkese bulaşmasın' dedi.
FİYATLAR DEĞİŞMEDİ
Diğer bir otobüs firmanın İl Müdürü olan Hüseyin Guntan, 'Sektörde ölü sezon olması ve arabaların boşta olması hepimizin işimize yaradı. Şu an sektör zaten ölü, biz sömestr tatilini bekliyorduk. Sömestr tatili erken başladı' diye konuştu. Otobüs biletleri fiyatlarının yükseltildiği söylentisini yalanlayan Guntan, 'Fiyat konusu şöyle; bakanlığın verdiği fiyatlar normal fiyatlar. Ama kış sezonunda biz bu fiyatla yolcu taşıyamıyoruz ve bu yüzden fiyatları biraz aşağıya düşürdük. Ancak talep varken şimdi o fiyat tekrar normal fiyatına çıktı. Bazıları diyor ani fiyatlar yükseldi falan ama Ulaştırma Bakanlığının verdiği fiyatın üzerinden kimse; ne internetten ne de buradan bilet satamıyor. Bir denetim altındayız. Yani bir fiyat değişiklik falan olmadı. Kış sezonu olduğu için fiyatlar aşağıdaydı. Tekrar normal fiyatına geldi' diye belirtti. İHA
Editör: TE Bilisim