Vali Azmi Çelik, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı. Mesajlarda teröre lanet okunurken, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkılması vurgulandı.

30 Ağutos Zafer Bayramı bugün düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Kutlamaların ilk adresi Vilayet Meydanı olacak. Vilayet Meydanındaki törenin ardından resmi geçit saat 10.00'da Atatürk Bulvarında gerçekleşecek. Günün akşamında ise siyasi parti temsilcileri ve STK'ların katılımıyla saat 19.00'da Adalar Atatürk Caddesi girişinden başlayacak olan 'Başkomutanımız Atatürk'le Zafer Alayı' yürüyüşü gerçekleşecek.

***

Türkiye'nin kilometre taşı

Vali Azmi Çelik: Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği kahramanlıklarla, vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı büyük zaferi kazanmış ve bu vatanı hepimize emanet etmiştir. Emaneti onurla korumanın yolu da, milletçe kenetlenmekten, daha çok çalışmaktan ve üretmekten geçmektedir. Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine, dirliğine ve parlak geleceğimize yönelik saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

***

Büyük zafer halkındır

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Bu Büyük Zafer demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti ve halkınındır. 30 Ağustos; ülkemizi tehdit etmeye, bölmeye ve karıştırmaya çalışan her türlü karanlığa karşı daima güneş olmaya devam edecektir.

***

Hiçbir zaman boyun eğmedik

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan: Tarihi bilinçten uzak, geçmişini bilmeyen gafiller, şer odakları, FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi eli silahlı terör örgütleri bu milletin birliğini ve beraberliğini bozmak için vatanımıza ve milletimize karşı başlattıkları saldırılarla vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini, ülkemizin bekasını tehdit etmeye kalkmışlardır. Bu şer odakları iyi bilsin ki aziz milletimizin bin yıllık kardeşliğini kimse bozamayacak, esaret altında kalmaya tahammülü olmayan bu milleti hiçbir güç bölemeyecektir.

***

Birlik olmalıyız

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel: Ülkemiz artık sadece dışarıdan değil; içeriden de nice tehlike ve tehdit altındadır. Bölücü terör örgütleri kol gezmekte. Cumhuriyet bilinciyle, demokrasi aşkıyla, 30 Ağustos ruhuyla cennet vatanımıza dört elle sarılmalı; içerideki ve dışarıdaki tüm düşmanlara karşı dün olduğu gibi bugün de birlik olmalıyız.

****

Tarihini unutan yok olmaya mahkumdur

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: 30 Ağustos, yokluk içindeki ulusumuzun Gazi Mustafa Kemal önderliğinde tam bağımsızlık şiarıyla ayağa kalktığı gündür. Kazanılan zafer, sadece Türk ulusunun değil; tüm mazlum milletlerin özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onurlu yaşama dönük kararlılığına yönelişinin adıdır. Anadolu çok acılar yaşamıştır, bu kadim topraklarda yaşayanlar çok sıkıntılara göğüs germiştir. Ancak tarihini ve tarihinden güç almayı unutan millet ise yok olmaya mahkumdur!

****

Cumhuriyetimizin mihenk taşı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun mihenk taşıdır. O gün; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Türk halkı bağımsızlığımıza el uzatanlara gereken cevabı verdi. Cumhuriyeti, birlik ve beraberliğimizi tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyenler var. Aynı cesareti ve kararlılığı sürdüreceğimize inanıyorum.

***

Zaferin değeri bilinmeli

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Çağdaş ve demokratik Cumhuriyet'e açılan yolun zafere ulaşması Büyük Taarruz ile başarılmıştır. Bilinmelidir ki bu zaferin değerini bilen ulusumuz vatanın bir karış toprağına sonsuza kadar sahip çıkacaklar ve coşkuyla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamaya devam edeceklerdir.

***

Gafillerin hayalleri kabusa dönüşmüştür

Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler: Bu günde hain emeller, 15 Temmuz gecesi kendini göstermeye çalışarak ülkenin bölünmez bütünlüğüne pranga vurmak istemiş, ancak aziz milletimizin 30 Ağustos ruhuyla bu girişime darbe vurmasıyla karanlık güçlerin hayalleri adeta kabusa dönüşmüştür.

****

Hain tasarılarının üstesinden geleceğiz

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan: O dönemde olduğu gibi bugün de Ülkemizin ve milletimizin geleceğine yönelen tehditlerle karşılaşmaya devam ediyoruz. Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca sayısız kere yaptığı gibi iç ve dış düşmanlarına yenilmeyecek; bu odakların hain tasarılarının üstesinden gelecektir. HM

***

Cumhuriyete sahip çıkılmalı

Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen: Cumhuriyet tarihi boyunca milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik birçok girişim olmuştur ancak milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda canı dahil hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. Bugün de bize düşen Cumhuriyetimize, demokrasimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak ve bu konuda asla taviz vermemek olacaktır.

***

94 yıl önceki mücadele sürüyor

ETO Başkanı Metin Güler: Türk milleti 94 yıl önce gösterdiği mücadeleyi yine aynı inanç ile sürdürecek, vatanımızı bölmeye çalışan hainlere hak ettiği cevabı verecektir. Aziz milletimiz yine yediden yetmişe, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek; FETÖ, PKK ve DAEŞ alçaklarına geçit vermeyecektir.

***

Buruk heyecan

ESO Başkanı Savaş Özaydemir: Bu gün, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ulusunun büyük özverisiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferinin 94. yılını hep birlikte kutlamanın buruk mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. İçerisinde bulunduğu zor koşullara rağmen vatan coğrafyamızda yaşayanların var olma mücadelesinin simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, vatan topraklarının işgal ordularına bırakılmayacağının o günden bu güne açık bir ifadesidir

***

94. yılı coşkuyla kutlayacağız

Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar: Son günlerde Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısı ve Cumhuriyet'in kazanımlarına saldırılar artmaktadır. Ulusumuzun bölünmez bütünlüğüne ve bağımsızlığına sahip çıkmak noktasında herkese önemli görevler düşmektedir. Ancak 94. yılı coşkuyla kutlayacağız.

Editör: TE Bilisim