Gerek üniversite genelinde gerekse ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde bu süreçte yaşanan gelişmeleri ve alınan tedbirleri açıklayan ESOGÜ Rektörü Şenocak, 'Eskişehir'de ilk vakalar 17-18 Mart tarihlerinde bizim dışımızdaki özel ve kamu hastanelerinde görülmeye başlandı. Bundan 10 gün sonra Üniversitemizde ilk vaka görüldü' ifadelerini kullandı.
İHMAL EDİLMEDİ
Bu süreçte yaşananları anlatan Şenocak, 'Bu zamana kadar eğitimler, kişisel koruyucu ekipmanlar ve teçhizatlar tamamlanmış ve hasta karşılamaya hazır hale gelmiştik. Hastaların tanısına yönelik ilk testleri tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'ya gönderdik. Ancak Hastanemiz Mikrobiyoloji anabilim dalı Covid-19 Real-time PCR testi için yetkilendirildikten sonra, ilk testler 31 Mart'ta çalışılmaya başladı. Bugüne kadar hem hastanemiz hem de Eskişehir'deki özel ve devlet hastanelerinden gelen örneklerden 3 bin üzerinde PCR testi yapıldı. Hastalarımıza yönelik testler yapılırken riskli alanlarda çalışan sağlık personellerimizi de ihmal etmeyip hızla tarama testleri yapıldı' diye konuştu.
KALİTELİ HİZMET
'Üniversite olarak Covid-19 pandemisine yönelik çalışmalarda dünyadaki ve ülkemizdeki bilim kurulları ve sağlık bakanlığı önerileri takip edildi' diyen Şenocak, 'Bunlara ek olarak üniversitemiz oteli de, hastanemiz sağlık çalışanlarının sınırsız biçimde kullanımlarına tahsis edildi. Bir yandan tanı testleri devam ederken bir yandan da kaliteli hizmet anlayışı ile sürdürdüğümüz yoğun bakım ve hastane hizmetlerimizle, yaşanan pandemi sürecinde halkımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Eskişehir halkına fazlasıyla hak ettiği hizmetleri artan bir ivme ile sunmanın çabası içerisindeyiz. Bu süreçte bizlere destek olan kamu ve özel kuruluşlara teşekkür ederken özellikle evlerinde kalarak bizlere destek olan sayın halkımıza minnettarlığımı sunarım' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim