Geçen hafta özellikle yeşilliklerin yetiştiği Sarıcakaya bölgesinde yaşanan sel ve dolu felaketi çiftçinin ürünlerinde büyük zarara yol açtı. Sel ve doludan etkilenen özellikle tere ve semizotu pazarda tezgahlarda yok denecek kadar az yer aldı.
ZARARIMIZ VAR
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, 'Şu anda yeşillikte zararımız var. Tere otu, semizotu ve yeşillikte Sarıcakaya bölgesinde büyük zararımız oldu. Ürünlerimizi tekrar ekmek zorunda kaldık. Yeşillikte bir sıkıntımız var ama çok uzun sürmez. Bazı bölgelerde ekimler yaptık. Ekilen yeşillikler de 30-40 güne kadar çıkacak. Selden dolayı fiyatlarda herhangi bir değişiklik olmadı' dedi.
FİYATLAR UYGUN
Eskişehir domatesinin de önümüzdeki haftalarda toplanacağını belirten Çiçek, 'Eskişehir şu anda domateste sıkıntımız yok. Çok yağmurdan dolayı ürünlerimiz 15-20 gün geç çıkacak, çünkü geç ekildi. Havalar 10 gündür çok güzel gidiyor. Pazarlarımızda fiyatlar çok uygun. Meyvede biraz sıkıntı yaşadık. Ama şuanda gelmeye başladı' ifadelerini kullandı. Öte yandan TARSİM'den yapılan açıklamada ise yaşanan dolu ve sel felaketinde Eskişehir'de buğday ve arpa ürünlerinin olumsuz etkilendiği belirtildi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim