Yunus Emre Devlet Hastanesi İki Eylül Hizmet Binası olarak kullanılan Eski Hava Hastanesi'nin bahçesindeki 38 ağaç kesildi. Birçok vatandaş sosyal medya hesabından paylaşım yaparak yaşanan olaya tepki gösterdi. Vatandaşlar, 'Ağaçlar neden kesiliyor?' diye sordu. Yetkililer ise kesilen ağaç sayısının 38 olduğunu, sebebinin ise kurumuş olmalarından kaynaklandığını, ağaç katliamının söz konusu olmadığını ifade etti.
NE OLMUŞTU?
Hastane bahçesindeki 38 ağacın kesimi geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ile birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi basın açıklaması yaparak, hastane önüne siyah çelenk bırakmıştı.
'YERİNE AĞAÇ DİKİLECEK' DENDİ
Eski Hava Hastanesi bahçesindeki ağaçların kesileceği yönündeki iddialara ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü de 2019'un Temmuz ayında bir açıklama yapmıştı. Açıklamada rüzgarla devrilme riski yüksek olan, can ve mal kaybına neden olabilecek 2 adet ağaç ve bahçe içerisindeki kurumuş ve tamamen canlılığını kaybetmiş ağaçlarla ilgili çalışma yapıldığı belirtilmiş, kesilen ağaçların yerine yeniden ağaç dikilmesi de; mevzuat hükümlerine bağlı kalarak planlandığı ifade edilmişti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim