Yaptıkları çalışmalarla dikkat çeken ekipler, olay yerindeki deliller ve suçun işlendiği mekanlara yakın mobese kameralarını dikkatle bir şekilde inceleyerek sıkı bir takip sonucu şüphelilere daha kolay ulaşıyor. Ekipler, bir piknik alanında öldürülen gencin şüphelilerine ise kameralar sayesinde ulaşmıştı. Bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarını inceleyen ekipler şüphelilerin eşkallerini belirlemiş, gözaltına alınan şüpheliler suçlarını kabul etmişti.

2008 YILINDA OLAN CİNAYETİ AYDINLATARAK ÖRNEK OLDULAR

Ekip, 2008 yılında ailesinin kayıp ilanı verdiği Fatih P. için durumdan şüphelenerek üç kişilik özel bir ekip kurdu. Çalışmalara başlayan ekip, geniş çaplı inceleme başlattı. Başlatılan çalışmada komşularla görüşüldü. Ailenin şüpheli hareketlerinde dolayı ekipler, anne, baba ve kardeşi gözaltına aldı. Çapraz sorgularında işledikleri vahşi cinayeti anlattılar. Ekibin bu cinayeti aydınlatması Türkiye çapında ses getirdi.

GİZLENEN ŞÜPHELİLERDE KAÇAMIYOR

Polis ekipleri kısa sürede çözülemeyen olayların da arkasını bırakmıyor. Derinlemesine yapılan soruşturma ve bir süre saklanmayı başaran şüpheliler de kısa sürede yakalanıyor. Derman Caddesi'nde yaşanan ve bir gencin hayatını kaybettiği, altı kişinin yaralandığı kavganın iki şüphelisi de böyle bir sıkı takiple yakalanmıştı. Günlerce belli evlerde çok iyi gizlenen şüpheliler, ekibin sıkı takip ve soruşturması ile yakalandı.

BIÇAKLAMA OLAYLARINDA YÜZDE 98 BAŞARI

Özellikle liseli öğrencilerin karıştıkları kavgalarda yaşanan bıçaklama olaylarına yönelik çalışmalarda yüzde 100'lük başarı sağlandı. Gece yaşanan bıçaklama olaylarında ise ekipler mobese ve kameraların yardımıyla şüphelileri yakalamada yüzde 98'lik bir orana sahip oldu. Ekiplerin yakalayamadığı olaylar ise genellikle aile arası veya arkadaş arasında olan bıçaklamalar olduğu öğrenildi. Bu şüphelilerin yakalanmamasının en önde gelen sorunun ise ifade yanlışlıklar olduğu belirtildi.

Editör: TE Bilisim