4. Eskişehir Opera ve Bale Günleri'nin açılışı, 3 Mayıs 2014 Cumartesi günü, Fransız besteci Georges Bizet'nin ölümsüz eseri 'Carmen' operası ile gerçekleştirilecek. Ankara DOB tarafından sahnelenecek eseri Recep Ayyılmaz sahneye koyuyor. Aşkının peşinden koşan, uçarı, özgürlüğüne düşkün Carmen ve Carmen'e olan tutkusu yüzünden kurulu düzeninden vazgeçen onbaşı Don Jose ile genç ve yakışıklı boğa güreşçisi Escamillo sanatseverlerle buluşacak. Ankara DOB sanatçılarına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Estetiği beden dili ile buluşturan bale sanatının seçkin örneklerinin de sunulacağı '4. Eskişehir Opera ve Bale Günleri'nde7 Mayıs 2014 gecesi Samsun DOB tarafından Bach Alla Turca adlı program sahnelenecek. 10 Mayıs 2014 tarihinde, İzmir DOB, G. Puccini'nin vazgeçilmez operası 'Madama Butterfly' eserini sahneleyecek. CioCio San'ın çileli bekleyişi ve muhteşem aryalarıyla örülü eseri Aytaç Manizade sahneye koyuyor. 14 Mayıs 2014 tarihinde geçen yıl Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde dünya prömiyeri yapan, genç bestecimiz Hasan Niyazi Tura'nın, festivalin 20. Yıldönümü için bestelediği 'Aspendos-Yüzyılların Aşkı' balesi seyirci ile buluşacak. Eskişehir Opera ve Bale Günleri, 17 Mayıs 2014 gecesi, Mersin DOB tarafından sahnelenecek 'Lüküs Hayat' opereti ile son bulacak.

4. Eskişehir Opera ve Bale Günleri'ne bu yıldan itibaren, şehrin yeni inşa edilen kültür ve sanat binası ev sahipliği yapacak.

Editör: TE Bilisim