8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Baro hizmet binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Şentürk, 'Kadına yönelik ayrımcılık ve bunun uzantısı şiddet, bir insan hakları ihlalidir, sistematiktir' dedi.
YÜZDE 11'İ RESMİ
'Mücadelesi de ancak sistemli ve etkin bir yöntem ve çaba ile gerçekleşebilir' diyen Şentürk, 'Elimizde bulunan yol haritaları olan 6284 sayılı yasa, CEDAW ve İstanbul sözleşmesinin etkin uygulanması ile kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin önüne geçebilmek için eğitim, adalet, güvenlik, sosyal hizmetler ve medya ayağı ile tüm birimlerin sistematik halde çalışması zorunludur. Ülkemizde kadınların üçte biri fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalmakta, yaşanan şiddetin ancak yüzde 11'i resmi makamlara bildirilmektedir. Yine ülkemizde, 2019 yılında, 474 kadın erkekler tarafından katledilmiştir. Yoksulluğun, sömürünün coğrafyasında adalete yer yoktur. Ne var ki; bedelini yine en fazla kadınlar öder' ifadelerini kullandı.
SON VERİLSİN
Öncelikle kadının yaşama hakkına saygı duyulması için gereken tüm tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiğine dikkat çeken Şentürk, 'Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesini, kadınlarla erkeklerin her alanda eşit hak ve özgürlüklere sahip olmalarını, kız çocuklarının erken yaşta yapılan ve/veya istismarcısı ile evliliği meşrulaştıran yasal düzenlemelerin kati suretle önüne geçilmesini, egemen güçlerin söylemleri ve diyanet fetvalarıyla kadın bedeni üzerinden yürütülen politikalara derhal son verilmelidir' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim