Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından başlatılan Edebiyat Buluşmaları'nın 5'incisinde '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Programı' gerçekleşti.
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölüm Başkanı ve yazar Prof. Dr. Hasan Erkek'in katılımıyla gerçekleştirilen geceye, çocukların yanı sıra yetişkinler de yoğun ilgi gösterdi. Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını 23 Nisan özel programı olması nedeniyle Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanını temsilen Nil Altaş yaptı.
23 Nisan'ın Cumhuriyet'imizin temelini oluşturan anlamlı bir gün olduğunu söyleyen Altaş, 'Siz sevgili büyüklerim, lütfen biz çocuklara inanın ve güvenin, Atamızın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkacağımıza her zaman söz veriyoruz' dedi. Konuşmaların ardından başlatılan söyleşinin moderatörlüğünü Gencer Aytüre ve Nevanur Yalçın yaptı. Daha sonra çocuk tiyatrosunun ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Hasan Erkek 'Çocuklar için daha kaliteli işler yapılmalı' dedi. HM
Editör: TE Bilisim