HABER: MELTEM KARAKAŞ

1 Mayıs'a sayılı günler kala Adalar'da bir araya gelen 1 Mayıs Tertip Komitesi, bu yıl TÜRK İŞ, DİSK, KESK, EBTO, TMMOB olarak 1 Mayıs'ı Sıhhiye Meydanı'nda kutlayacaklarını açıkladı. Sendika temsilcilerinin ve belediye işçilerinin katıldığı basın açıklamasında konuşan KESK Dönem Sözcüsü Faik Alkan, 1 Mayıs'ı işçi ve emekçilerle bayram havasında kutlamak için bir araya geldiklerini söyledi. İktidarların yanlış politikalarının emekçilere işsizlik, yoksulluk, kan ve gözyaşı olarak döndüğüne dikkat çeken Alkan, 'İşçiler ve emekçiler olarak; asgari ücretin, sefalet ücreti olmaktan çıkıp insanca yaşayacak bir ücret olmasını, grev hakkının engellenmesi uygulamasına son verilmesini, kıdem tazminatının fona devredilmemesini, OHAL ve KHK'lara son verilmesini, Laik, demokratik ve hukuk devleti normlarını içeren bir anayasanın hazırlanmasını talep etmekteyiz' dedi. Alkan, tüm Eskişehirlileri 1 Mayıs'ta saat 11:00'da Sakarya Caddesi'nden başlayacak olan yürüyüşe davet etti.



YAŞANILABİLİR BİR ASGARİ ÜCRET İÇİN
Bu yıl 1 Mayıs 1977'nin 40. yıldönümü olduğunu hatırlatan Nakliyat İş Şube Başkanı Ali Özçelik, 'Kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. 1 Mayıs Taksim Meydanı'nın da yasaklanmasını kabul edilemez buluyoruz. Bu yasağın bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz. Hepimizin bildiği gibi işçi sınıfının birçok problemi var. Eskişehir'de birleşerek kutlamaya hazırlandığımız 1 Mayıs'ta alanlarda kıdem tazminatımızın fona devredilmesine 'Hayır' demek için toplanacağız. Asgari ücretin 1400 TL olduğu ama kişi başı geçim endeksinin 1800 TL olduğu bir ortamda yaşanılabilir bir asgari ücret demek için alanlarda olacağız. Kiralık işçiliğe taşeron işçiliğe 'Hayır' demek için alanlarda olacağız. Büyük Ortadoğu projesi adı altında ülkemizin parçalanmak istenmesine karşı yaşasın tam bağımsız Türkiye demek için alanlarda olacağız. 1 Mayıs'ı bayram havasında kardeşçe kutlamak istiyoruz' dedi.



İŞÇİLERİN GÜÇ BİRLİĞİNE İHTİYACI VAR
İşçi ve emekçilerin güç birliği yapması gerektiğini belirten TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Nejat Kılıç, 'Bu günlerde işçilerin kıdem tazminatına kamu emekçilerinin özlük haklarına yapılan saldırıları bertaraf etmek için emekçilerin güç birliği yapmasına şiddetle ihtiyaç vardır. TÜRK-İŞ olarak 1 Mayıs'ta taleplerimizin karşılık bulması dahası sesimizin daha gür çıkması için tüm üyelerimizle alanlarda olacağız' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ


Editör: TE Bilisim